I aften kan danske Tim vinde Melodi Grand Prix – i Sverige!

I 2011 vandt han Melodi Grand Prix herhjemme som forsanger i A Friend in London. Lørdag aften kan musikeren Tim Schou gentage succesen i Sverige som sangskriver.

Tim Schou kan lørdag vinder det svenske Melodi Grand Prix, Melodifestivalen, som sangskriver. (Foto: PRIVATFOTO)

"Come on boys, come on girls, in this crazy, crazy world…"

Tim Schou og de øvrige gutter i gruppen A Friend in London fik ikke bare hele Danmark, men hele Europa til at synge med, da de i 2011 sikrede Danmark en flot femteplads i Eurovision med nummeret 'New Tomorrow'.

Nu håber den 29-årige sanger og sangskriver at kunne opnå samme succes med nummeret 'Kiss You Goodbye', som i aften er en af sangene i finalen i den svenske udgave af Melodi Grand Prix, Melodifestivalen.

Nummeret har Tim Schou skrevet sammen med svenskerne Christian Fast og Henrik Nordenback, og det synges af den svenske YouTube-stjerne Anton Hagman.

- Det fede ved det svenske Melodi Grand Prix er, at der bliver lagt så meget vægt på selve sangen og sangskriverne. Det har jeg tydeligt kunnet mærke, og det er selvfølgelig dejligt at få den anerkendelse som en seriøs og professionel sangskriver, siger Tim Schou og forklarer yderligere, hvorfor netop Sverige er et vigtigt land i Grand Prix-sammenhæng.

- Det er en stor sejr bare at være med i Grand Prix'et i Sverige, for sangen får masser af promovering og bliver spillet på alle radiostationer – også P3 – i lang tid. Der er en helt anden respekt for Grand Prix i Sverige end herhjemme.

18-årige Anton Hagman synger Tim Schous nummer 'Kiss You Goodbye'. (Foto: Screendump fra YouTube)

Slog Eurovision-vinder ud

Vejen til finalen for Tim Schous sang er gået via en indledende runde og siden et særligt opsamlingsheat, da Melodifestivalen afvikles over hele seks uger.

I opsamlingsheatet stod Anton Hagman, der altså synger Tim Schous sang, over for ny-legenden og Eurovision-vinderen fra 2012, Loreen, i en direkte duel.

Både de svenske medier, bookmakerne og Grand Prix-fans var på forhånd helt enige om, at Loreen uden problemer ville vinde tvekampen og sikre sig en plads i finalen.

Men sådan gik det altså ikke. Anton Hagman leverede nemlig noget af en sensation, da han besejrede Eurovision-dronningen.

Det kom dog ikke helt bag på Tim Schou.

- Loreen havde alt at miste, og Anton havde alt at vinde. Folk elsker at se en "newcomer" udvikle sig og arbejde hårdt. Og så har vi en stærk og catchy sang, som er faldet i svenskernes smag, siger Tim Schou.

Allerede et stort hit

Uanset hvordan det går Anton Hagman i lørdagens svenske finale, hvor i alt 12 artister dyster om at skulle repræsentere Sverige ved årets Eurovision i Ukraine til maj, så glæder Tim Schou sig over den enorme succes, nummeret allerede har opnået hinsidan.

Her er det nemlig på få uger blevet til mere end 2,5 millioner afspilninger af 'Kiss You Goodbye' på Spotify, ligesom den bliver spillet massivt på de svenske radiostationer.

- Når det er sagt, så forventer jeg da stadig, at Anton går hele vejen og vinder, siger Tim Schou med et smil.

Danskerne lærte Tim Schou at kende, da han i 2011 vandt Melodi Grand Prix sammen med resten af A Friend in London og nummeret 'New Tomorrow'. Efterfølgende opnåede sangen en femteplads ved Eurovision. (Foto: Wolfgang Rattay/Scanpix)

Bygger skole i Ghana

Tim Schou kommer ikke til at være til stede i Stockholm lørdag aften og støtte Anton Hagman på allernærmeste hold. Han befinder sig nemlig i disse uger i Ghana, hvor han sammen med en tysk nødhjælpsorganisation er i gang med at åbne en ny skole.

- Jeg har været ude at købe bøger til biblioteket på skolen, købt skoleuniformer til børnene og været rundt i de små landsbyer og hjulpet hist og pist med blandt andet adgang og penge til medicin, siger Tim Schou og fortsætter:

- Det er vigtigt for mig at få dokumenteret, hvordan de lever i Ghana, så vi kan få fortalt om det til omverdenen og derved få flere mennesker til at engagere sig i det arbejde, vi har gang i.

Album på vej

Ud over nødhjælpsarbejde er Tim Schou stadig yderst aktiv inden for musikken, hvor han stadig skriver masser af sange til både sig selv og andre kunstnere. Han er da også i fuld gang med sit kommende soloalbum, fortæller han.

- Det bliver en samling sange, der er skrevet over hele verden, så det bliver en verden fuld af musik, man kommer til at høre. Og jeg glæder mig meget til at dele ud af det hele.

Finalen i Melodifestivalen sendes lørdag klokken 20 på SVT1, og ud over Sverige afholder også både Norge, Island og Litauen deres Grand Prix-finaler i lørdag aften.