I aften sætter Heick røven i klaskehøjde: Hvorfor skal folk blande sig i alt?

Annette Heick står lørdag aften igen i spidsen for Melodi Grand Prix. Og hun er klar til kritik.

  • Annette Heick er for andet år i træk vært ved Melodi Grand Prix. I år er hendes medvært Johannes Nymark. (Foto: Henning Bagger/Scanpix)
  • Sada Vidoo og Anthony. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen/DR)
  • Thomas Ring og Anja. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen/DR)
  • Johanna Beijbom, Sada Vidoo, Thomas Ring og Jeanette Bonde. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen/DR)
  • Ida Una. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen/DR)
  • Calling Mercury, Anja og Anthony. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen/DR)
  • Grand Prix-solisterne anno 2017. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen/DR)
  • Værterne Annette Heick og Johannes Nymark. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen/DR)
  • (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen/DR)
  • (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen/DR)
1 / 10

Hun er vant til det.

Ja, faktisk har hun været vant til det størstedelen af sit liv; at folk har en mening om alt, hun foretager sig. Og at mange af de meninger ikke altid er lige positive.

Derfor er tv-værten og sangerinden Annette Heick da også forberedt på, at der nok skal komme liv rundt omkring på de sociale medier, når hun lørdag aften sammen med Johannes Nymark er vært for Melodi Grand Prix 2017.

- Ja, jeg ved godt, at stiller min røv i klaskehøjde ved at stå på den scene igen, siger Annette Heick og refererer til sin debut som Grand Prix-vært sidste år, hvor hendes frisure næsten fik mere omtale end de egentlige vindere af showet.

Se en billedserie fra fredagens prøver i galleriet øverst.

Krøller var genialt afsæt

Hendes storkrøllede hår blev sammenlignet med alt godt fra dyreriget - lige fra et får over en puddelhund til sågar en samling af slanger, og krøllerne blev flittigt debatteret både på Twitter, Facebook og i medierne.

Efterfølgende havde Annette Heick kun smil til overs for kritikken, og det har hun stadig her et år senere.

- Havde det nu været professionelt, jeg var blevet kritiseret, havde jeg taget det helt anderledes alvorligt. Så havde det været noget, jeg havde taget meget til mig, og så ville jeg have tænkt over det, når jeg gik på scenen i år. Men sådan var det jo ikke, siger Annette Heick og fortsætter:

- Hvis man skal se det retrospektivt, så var det jo helt genialt, for det har givet os et kanon afsæt til det, vi gør i år. Så tak derude, fordi I gik ombord i krøllerne, siger hun med et grin.

Annette Heick med sin meget omtalte frisure ved Melodi Grand Prix 2016. Her ses hun med sin mor - og medvært - Hilda Heick. (Foto: Henning Bagger/Scanpix)

Irrelevante diskussioner

Mens den 45-årige entertainer tager let på det, der blev skrevet om hende sidste år, har hun haft langt sværere ved at tackle de ting, der blev sagt og skrevet om hendes mor, Hilda Heick.

Både da hun var medvært ved det danske Melodi Grand Prix, men også da hun i maj misforstod pointafgivningen ved Eurovision, blev der gjort grin med Hilda Heick, og dét er noget, der kan få datteren op på barrikaderne.

- Jeg er blevet konfronteret med mine forældre, siden jeg gik i børnehave. Og selvom jeg er blevet totalt hærdet af det med årene, så er det bare mega irriterende, at folk kan blive ved med at have en mening om de mest irrelevante ting og have behov for at ytre den, siger Annette Heick og uddyber:

- En af diskussionerne sidste år gik på, at min mor havde for korte arme. Stop jer selv! Hun har jo for helvede den længde arme, som arme skal have, når man har den højde, hun nu engang har. Den slags diskussioner er simpelthen så irrelevante.

Har tudbrølet under prøverne

Følelserne har Annette Heick også haft uden på tøjet under prøverne forud for lørdagens Melodi Grand Prix.

Når hun sammen med Johannes Nymark og manuskriptforfatteren har øvet sig på manuskriptet, har hun nemlig fået kuldegysninger over hele kroppen, hver gang de når til ét bestemt sted i showet.

- Når vi når til afstemningsdelen, kan jeg slet ikke være i mig selv. Jeg kan slet ikke klare det, fordi jeg synes, det er så spændende. De andre siger til mig, at det jo bare er noget, vi øver, og det ved jeg godt. Men altså... Det er så spændende. Og jeg elsker bare hele det her Melodi Grand Prix. Jeg har også stået under prøverne og tudbrølet, fordi jeg bliver så bevæget, siger hun.

Åben for comeback som deltager

At Melodi Grand Prix betyder noget helt særligt for Annette Heick er ingen hemmelighed.

Lige siden hun sad på publikumsrækkerne og så Tommy Seebach vinde med 'Disco Tango' i 1979, som hendes far, Keld Heick, havde skrevet teksten til, har den årlige popfest haft stor betydning for hele familien Heick.

- For os har Melodi Grand Prix jo altid været en livsnerve. Det var Grand Prix'et, der afgjorde, om det blev et godt år økonomisk. Kom man med, vidste man, der ventede et godt år. Vandt man, blev det et fuldstændig fantastisk år. Så det havde en meget, meget stor effekt på vores liv derhjemme.

Annette Heick har da også selv deltaget i Melodi Grand Prix af flere omgange. Både som korpige for sine forældre, men i 1991 og i 2007 også som solist.

Efter to år som vært på showet afviser hun da heller ikke, at hun drømmer om igen selv at deltage i musikkonkurrencen.

- Det gad jeg simpelthen så godt, siger hun og holder en eftertænksom pause, inden hun igen siger:

- Det gad jeg faktisk helt vildt godt.

Se Annette Heick og Johannes Nymark stå i spidsen for Melodi Grand Prix 2017 lørdag klokken 20 på DR1.