I aften skal 20-årige Leonora synge for hele Europa: 'Det er skræmmende at repræsentere hele Danmark'

Kom helt tæt på årets danske Grand Prix-stjerne, 20-årige Leonora.

- Undskyld Leonora, må jeg få et hurtigt billede?

Hun kan ikke gå mange skridt uden at blive stoppet af journalister eller fans, der vil have et billede, en autograf og en snak, når hun bevæger sig rundt i Tel Aviv, værtsbyen for årets Eurovision Song Contest.

Heldigvis er smalltalk og selfies discipliner, som 20-årige Leonora Colmor Jepsen efterhånden har lært at udføre som den største selvfølgelighed, siden hun i februar blev udpeget som Danmarks repræsentant til dette års musikkonkurrence.

Også selvom det i starten var noget grænseoverskridende, at fremmede mennesker pludelig kendte hendes navn.

- I starten rødmede jeg fuldstændig og rystede nærmest lidt, når folk ville have taget et billede med mig. Men nu har jeg prøvet det så mange gange, at jeg slapper mere af i det, fortæller Leonora og fortsætter:

- Jeg er rimelig introvert som person og har før haft lidt svært ved at være i centrum, men jeg kan heldigvis mærke, at jeg er blevet bedre til at håndtere opmærksomheden.

Se og hør årets Grand Prix-bidrag, 'Love Is Forever', her, mens du læser videre:

Skræmmende at skulle repræsentere Danmark

Netop opmærksomhed får den unge sangerinde masser af, når hun torsdag aften skal stå på scenen foran tusindvis af publikummer og millioner af europæiske tv-seere og forsøge at synge Danmark videre fra årets anden Grand Prix-semifinale.

- Det er lidt en sindssyg tanke. Det er jo bare noget, der foregår inde i fjernsynet, og nu skal jeg pludselig stå der selv. For et år siden havde jeg aldrig drømt om, at jeg kunne få lov til at være med i Eurovision, siger Leonora om det store show, der venter forude.

Kigger man hos bookmakerne, er Danmark i skrivende spået en finaleplads hos de fleste, men selvom hovedpersonen selv kalder sig for 'et stort konkurrencemenneske', så forsøger Leonora ikke at fokusere for meget på resultatet.

- Jeg prøver ikke at tænke for meget over det. Men jeg har naturligvis tænkt mig at gøre mit ypperste, for jeg ved godt, at i år, der er jeg Danmarks ansigt udadtil. Jeg prøver at gøre mit bedste og gøre en god figur, siger hun.

Mange øjne - og kameralinser - er i disse dage rettet med 20-årige Leonora, Danmarks deltager i dette års Eurovision Song Contest. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Ritzau Scanpix)

Mellem prøver og pressemøder har Leonora også haft muligheden for at mødes med nogle af startfeltets andre artister. For hende har det været rart at møde deltagerne fra de andre lande og tale med nogle, der også står midt i deres livs Grand Prix-eventyr.

- Man kan godt føle sig lidt alene midt i det her store projekt, og tanken om, at man skal repræsentere et helt land, er lidt skræmmende. Der er det godt at møde andre, der er i samme båd, og finde ud af, at det faktisk ikke er så farligt det hele, siger hun og fremhæver deltagerne fra Irland og Tjekkiet som nogle af dem, hun har talt ekstra godt med.

Drømmer om en P3-pris

Men der foregår naturligvis meget andet i Leonoras liv uden for Grand Prix-boblen.

Hun har for eksempel skøjtet, siden hun var syv og med sit talent vundet et hav af mesterskaber og titler. Men ud over de talrige timer, hun har lagt på isen, så har Leonora også brugt mange aftener med guitaren i hånden.

I dag er det nemlig musikken, der er den unge kvindes helt store passion.

Hun har sunget siden barnsben, og selvom musikken for en stund blev lagt på hylden, da hun - med egne ord - blev 'et genert pubertetsbarn', så fik den for alvor en opblomstring, da hun startede i gymnasiet. Her begyndte Leonora at skrive sine egne sange, som hun optrådte med til arrangementer på skolen.

Senere begyndte hun at lægge flere af sine hjemmekomponerede numre ud på Youtube, og det var faktisk også hér, at en musikansvarlig fra DR spottede hende og tilbød hende en plads i årets danske Melodi Grand Prix.

- Jeg plejer at beskrive mine sange, som hvis Norah Jones mødte Mø til en Beatles-koncert. Det er sange, der svinger og er lidt bluesy, men som samtidig også har noget skævt over sig, forklarer hun og nævner samtidig danske Saveus, som et af sine helt store idoler.

Leonora håber, at musikken i fremtiden kan blive hendes levevej.

- Jeg drømmer om at få mig en karriere og kunne leve af min musik. Jeg vil gerne udgive nogle album og spille på nogle af de store spillesteder herhjemme. Og så vil jeg rigtig gerne vinde en P3-pris. Det ville være vildt og en kæmpe anerkendelse, siger Leonora.

Leonora og hendes to korsangerinder på Eurovision-scenen under prøverne i Tel Aviv. (Foto: Thomas Hanses)

Frygter ikke at blive sat i bås som Grand Prix-deltager

Om Leonora bliver modtageren af en P3 Guld-pris, må tiden vise, men lige nu er det et andet trofæ, den unge sangerinde har udsigt til, når hun kæmper om sejren ved Eurovision Song Contest 2019.

Selv håber Leonora naturligvis på en førsteplads, men det er ikke kun en placering på vinderpodiet, den unge sangerinde har sit øje på.

- Jeg håber helt klart, at min deltagelse kan være et springbræt for en potentiel karriere. Jeg vil helt vildt gerne ud med min egen musik, og der er Eurovision jo en stor mulighed for at blive eksponeret - om ikke andet så til fans af konkurrencen.

Kigger man på listen af tidligere danske Grand Prix-håb, er det langt fra alle, der har formået at bygge en storstilet musikkarriere oven på deres deltagelse i konkurrencen.

Ifølge Leonora er der et klart stigma omkring den historiske konkurrence, som ikke tages lige seriøst alle steder i den danske musikbranche.

Men selvom hun er bevidst om konkurrencens rygte, så frygter hun ikke, at Grand Prix-eventyret kan skade hendes muligheder for at blive taget seriøst.

- Jeg ved godt, at Eurovision ikke er det 'fedeste fede' i den danske musikbranche, men jeg var ikke rigtig i tvivl om, hvorvidt jeg skulle sige ja til at være med, siger hun og fortsætter:

- Jeg sagde ja på grund af sangen, fordi jeg synes, den kunne noget. Og når der så er nogle, der mener, at jeg kan noget med den sang, så er det da værd at prøve. Det er en kæmpe oplevelse og ikke en chance, man får hver dag.

Hvordan det kommer til at gå Leonora og resten af det danske hold, får vi svar på torsdag aften, når årets anden semifinale ruller over skærmen klokken 21 på DR1 og DRTV. Samme tid og sted kan du på lørdag den 18. maj se den store Eurovision-finale, hvor Danmark forhåbentlig også skal på scenen.

Facebook
Twitter