Irland: Brendan Murray 'Dying To Try'

20-årige Brendan Murray er blevet direkte udvalgt af irsk tv til at repræsentere den stolte Grand Prix-nation i årets Eurovision.

Brendan Murray var tidligere medlem af det irske boyband Hometown, der i 2014 og 2015 toppede hitlisterne i hjemlandet med singlerne 'Where I Belong' og 'Cry For Help'.

Nu søsætter Brendan Murray så en solokarriere via Eurovision Song Contest med sin første single 'Dying To Try'.

Bonusinfo

Manden bag Hometown – og manden der på vegne af irsk tv også har valgt Brendan Murray som årets irske Grand Prix-håb – er underholdningsguruen og mediepersonligheden Louis Walsh, der herhjemme særligt er kendt som en af dommerne i den britiske udgave af X Factor.

Louis Walsh har tidligere været manager for store irske navne som Boyzone, Westlife og Johnny Logan.

Irland i Eurovision Song Contest

Irland debuterede i Eurovision Song Contest i 1965 og er det land, der har vundet Eurovision allerflest gange – nemlig hele syv gange.

Den første sejr kom til Dana i 1970, og både i 1980 og 1987 vandt Johnny Logan med henholdsvis 'What's Another Year' og 'Hold Me Now'.

I årene 1992-1994 vandt Irland tre gange i træk – det har intet andet land formået i Eurovisions historie. Irlands seneste sejr kom i hus 1996, hvor Eimear Quinn vandt med 'The Voice'.

I det nye årtusinde har det dog været yderst småt med irsk succes. To gange er landet endt på en sidsteplads, og kun to gange siden 2001 er det blevet til en top 10-placering – senest i 2012, hvor Jedward blev nummer otte med 'Lipstick'.

Facebook
Twitter