Islændinge fordømmer buhråb imod Rusland

Det var ikke i orden, da publikum til Eurovision buhede af de russiske Tolmachevy-søstre, siger Islands deltager Pollapönk

(Foto: Bjarne Bergius Hermansen © dr.dk)

Det islandske band Pollapönk forsvarer nu deres russiske Grand Prix-kolleger, Tolmachevy-søstre.

Publikum lod flere gange deres vrede imod Rusland komme til udtryk i buh-råb imod scenen, når de russiske søtre var på. Og det var ikke i orden, synes islændingene.

- Man bliver nødt til at adskille politik fra musikken. Der står to piger på scenen, som er et par strålende sangerinder, og det er ikke deres skyld, hvad deres præsident foretager sig, siger Islandske Pollapönk til dr.dk/grandprix.

Rusland gav fordomsfri sang point

Islændingenes egen sang "No Prejudice" handlede (som titlen antyder) om at være tolerant, lægge fordommene til side og acceptere sine medmennesker, fordi vi i bund og grund er ens inden i.

Det er et budskab, som hele Europa kan og bør samles om på tværs af politik, mener de.

- Og i år er faktisk første gang, Rusland har givet os point, siger Pollapönk.

Kun 17 år

Tolmachevy-søstrene blev flere gange i løbet af Eurovision 2014 ramt af anti-russiske buh-råb fra salen:

Først under semfinalen 6. maj, da de gik videre til finalen, og senere under selve finalen 10. maj, hvor der flere gange blev buhet af Rusland, når der blev uddelt point.

Reaktionen fra publikum imod Rusland er ikke gået ubemærket hen over Grand Prix'et, og flere har taget afstand til det.

Den ellers så skrappe BBC-kommentator Graham Norton sagde, at han havde ondt af Tolmachevy-tvillingerne, som han pointerede "kun er 17 år".

Minder om hooliganisme

Formanden for de danske Grand Prix-fans, Johann Sørensen, sammenlignede efter semifinalen publikum i B&W Hallerne med hooligans.

- Hvis man vil protestere, kunne man lade være med at klappe og være stille. Og de stakkels piger kan jo ikke gøre for, hvad der sker i Østukraine for tiden, sagde han til dr.dk/grandprix.

Facebook
Twitter