Island: Svala 'Paper'

40-årige Svala har været et kendt ansigt på Island, siden hun var helt lille og gik nummer ét på den islandske hitliste første gang, da hun var bare ni år gammel.

I 2001 skrev hun kontrakt med et pladeselskab i USA og udsendte albummet 'The Real Me', hvorfra titelnummeret blev et hit i USA.

I 2006 dannede hun gruppen Steed Lord, som ud over Svala selv består af hendes mand og hendes lillebror, der har optrådt over hele verden – blandt andet i København.

Ud over sin musikalske karriere har Svala også designet en kollektion for H&M, ligesom hun også er en af dommerne i den islandske udgave af The Voice.

Efter en overbevisende sejr i Grand Prix'et på Island kan Svala nu også skrive Eurovision-deltager på sit i forvejen bredtfavnende cv.

Bonusinfo

Den sang, som Svala toppede de islandske hitlister med, da hun var ni år gammel, var en julesang, som hun sang sammen med sin far, Björgvin Halldórsson, der også er en kendt sanger på Island.

I 1995 repræsenterede han Island i Eurovision Song Contest, hvor han blev nummer 15 med sangen 'Núna'.

Island i Eurovision Song Contest

Island debuterede i Eurovision Song Contest i 1986, men har endnu til gode at vinde konkurrencen.

Tættest på kom landet i 1999 og 2009, hvor henholdsvis Selmas 'All Out of Luck' og Yohannas 'Is It True?' begge nåede en andenplads.

Siden Yohannas andenplads har Island dog ikke været i nærheden af top 10, og de seneste to år har landet – ligesom Danmark – slet ikke formået at kvalificere sig til finalen.

FacebookTwitter