Israel: Imri 'I Feel Alive'

25-årige Imri blev et kendt ansigt i Israel i 2012, hvor han deltog i talentshowet The Voice.

På trods af sine 25 år har Imri allerede masser erfaring med Eurovision Song Contest.

De seneste to år har han nemlig sunget kor på de israelske bidrag, men i år lykkedes det ham så selv at vinde det talentshow, der skulle udpege Israels Eurovision-deltager. Efterfølgende har man så udvalgt sangen 'I Feel Alive' til ham.

Bonusinfo

Imri og hele den israelske delegation bliver en af de delegationer, der kommer til at være den største sikkerhed omkring i Kiev.

Sådan forholder det sig nemlig hvert år for Israels delegation, uanset hvor i Europa Eurovision afholdes. Alene på det hotel, hvor den israelske delegation bor, er der altid ansat ekstra sikkerhedspersonale.

Israel i Eurovision Song Contest

Israel debuterede i Eurovision Song Contest i 1973, og allerede i 1978 sikrede Izhar Cohen landet sin første sejr med 'A-Ba-Ni-Bi'.

Året efter sejrede også Gali Atari & Milk and Honey på hjemmebane i Jerusalem, da det blev til en sejr med klassikeren 'Hallelujah'. Israels tredje og seneste sejr kom i 1998, hvor Dana International vandt med 'Diva'.

I de første mange år klarede Israel sig rigtig pænt i konkurrencen, men siden årtusindeskiftet har landet haft det noget sværere. Kun tre gange siden 2000 er Israel havnet i top 10 – senest i 2015, hvor Nadav Guedj blev nummer ni med 'Golden Boy'.