Italien: Francesco Gabbani 'Occidentali's Karma'

34-årige Francesco Gabbani udgav sit debutalbum i 2014, men slog for alvor igennem hjemme i Italien sidste år, da han for første gang deltog i Italiens svar på Melodi Grand Prix, Sanremo. Her vandt han en af de mindre kategorier med nummeret 'Amen'.

I år vandt han så hovedkategorien og dermed billetten til Eurovision med 'Occidentali's Karma', der allerede har toppet hitlisterne i hjemlandet og solgt dobbelt platin.

Bonusinfo

Musikken til 'Occidentali's Karma' er skrevet af blandt andre Francesco Gabbanis lillebror, Fillippo.

Fillippo kommer også til at være med storebror på scenen i Kiev, da han er en af korsangerne på nummeret.

Italien i Eurovision Song Contest

Italen var et af de lande, der deltog i den allerførste udgave af Eurovision Song Contest i 1956.

To gange er det blevet til italiensk sejr – nemlig i 1964, hvor Gigliola Cinquetti sejrede med 'Non ho l’età', og i 1990, hvor Toto Cutugno scorede flest point af alle med 'Insieme: 1992'.

Italiens største Eurovision-hit nogensinde er vel nok Domenico Modugnos 'Nel blu, dipinto di blu', der blev nummer tre i 1958. Nummeret gik eksempelvis nummer ét i USA og blev også et hit på dansk med titlen 'Vi har det, åh åh, så dejligt'.

I perioden 1998-2010 deltog Italien ikke i Eurovision Song Contest, men siden comebacket i 2011 er det blevet til flere flotte placeringer, senest i 2015 hvor Il Volo og 'Grande Amore' fik flest point af seerne, men alligevel måtte nøjes med en samlet tredjeplads på grund af juryen.