Ivan har rødder i Irak: En ære at være med i Grand Prix

Team Basim: Ivan Spahi begyndte at danse hip-hop sammen med sin bror i Brøndby Strand. I dag har han en travl karriere som professionel danser

(Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Hvis han ikke selv stod på scenen, så ville danser Ivan Spahi sidde hjemme foran skærmen 10. maj og se Melodi Grand Prix.

- Jeg synes, det er dødhyggeligt, og for mig er det en stor ære at repræsentere Danmark i Melodi Grand Prix. Jeg er jo ikke 'helt dansk' - altså jeg har dansk pas, men jeg er ikke dansker oprindeligt, men iraker, siger Ivan Spahi.

Ville hellere spille fodbold

Ivans far, Sajed, er skuespiller, og igennem ham fik Ivan og hans to brødre (som også er dansere) tidligt indblik i teaterverdenen.

I mange år var det dog ikke dansen, der trak mest i Ivan: Han brugte teenageårene på at spille fodbold. Men da han var 19, begyndte han at træne hip-hop og street dance med sin bror Marvin.

- Vi boede i Brøndby Strand, og det begyndte bare med, at vi gik i ungdomsklubben og trænede, og fik tiden til at gå på den måde, siger Ivan.

Drengene relokerede efter et stykke tid til København for at få professionel undervisning, og efter nogle års træning kom det første store job.

- Det var Toniah Pedersen, der bookede os til et job i London for Mis-Teeq. Og siden er det bare gået hurtigt, siger Ivan.

Det fedeste Grand Prix

Ivan har haft en travl karriere som danser siden debuten.

Han har arbejdet som danser for blandt andre Nelly Furtado, Jessie J, Medina, Aura og Paul McCartney, og optrådt i forestillinger på blandt andet Østre Gasværk, Nørrebro Teater og Det Kongelige Teaters Gamle Scene til Dronning Margrethes 40 års jubilæum.

Desuden underviser han i dans hos Copenhagen Dance Space Education, en uddannelse, han selv har været med til at starte.

De holder afslutnings-show på Østre Gasværk 3. maj - kun en uge inden Eurovision-finalen.

Det fedeste Grand Prix

Den erfarne danser har været med på Melodi Grand Prix-scenen adskillige gange i sin danse-karriere.

Men 2014 skiller sig ud, synes han.

- Det, vi har lavet med Basim den her gang, er den fedeste oplevelse, jeg har haft med at lave Melodi Grand Prix. Vores kostumer er rigtig nice og scenen er stor, så vi har plads til at danse lidt mere. Og så elsker jeg bare Basims musik, det er en fed sang, han kommer med, siger Ivan Spahi til dr.dk/grandprix.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter