Ivan har rødder i Irak: En ære at være med i Grand Prix

Team Basim: Ivan Spahi begyndte at danse hip-hop sammen med sin bror i Brøndby Strand. I dag har han en travl karriere som professionel danser

2014 er den fedeste Grand Prix-oplevelse, siger Ivan Spahi: - Man føler virkelig, at man er en del af Basims hold, og der er stor respekt for hinanden. I stedet for, at danserne står i baggrunden og danser, mens sangerne står i forgrunden og synger, så er alle med til at danse. Det er rigtig nice. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Hvis han ikke selv stod på scenen, så ville danser Ivan Spahi sidde hjemme foran skærmen 10. maj og se Melodi Grand Prix.

- Jeg synes, det er dødhyggeligt, og for mig er det en stor ære at repræsentere Danmark i Melodi Grand Prix. Jeg er jo ikke 'helt dansk' - altså jeg har dansk pas, men jeg er ikke dansker oprindeligt, men iraker, siger Ivan Spahi.

Team Basim

Basim er ikke alene, når han skal på scenen for Danmark til Eurovision-finalen 10. maj.

Bag sig har han et hold af dansere og korsangere, som bakker ham op.

I serien 'Team Basim' præsenterer vi dem, der skal med Basim på scenen.

Ville hellere spille fodbold

Ivans far, Sajed, er skuespiller, og igennem ham fik Ivan og hans to brødre (som også er dansere) tidligt indblik i teaterverdenen.

I mange år var det dog ikke dansen, der trak mest i Ivan: Han brugte teenageårene på at spille fodbold. Men da han var 19, begyndte han at træne hip-hop og street dance med sin bror Marvin.

- Vi boede i Brøndby Strand, og det begyndte bare med, at vi gik i ungdomsklubben og trænede, og fik tiden til at gå på den måde, siger Ivan.

Fakta om Ivan

Navn: Ivan Sajed Spahi

Rolle på Team Basim: Danser

Alder: 32

Stjernetegn: Fisk

Fun Fact: Ivan bor sammen med sine to brødre, som også er dansere.

Lav en ord-selfie: 'Jeg knokler rigtig meget for min sag. Når jeg ikke danser, styrketræner jeg. Intet bliver 'godt nok' for mig, jeg prøver altid at gøre tingene bedre. Og så er jeg en meget følsom dreng'

Drengene relokerede efter et stykke tid til København for at få professionel undervisning, og efter nogle års træning kom det første store job.

- Det var Toniah Pedersen, der bookede os til et job i London for Mis-Teeq. Og siden er det bare gået hurtigt, siger Ivan.

Det fedeste Grand Prix

Ivan har haft en travl karriere som danser siden debuten.

Han har arbejdet som danser for blandt andre Nelly Furtado, Jessie J, Medina, Aura og Paul McCartney, og optrådt i forestillinger på blandt andet Østre Gasværk, Nørrebro Teater og Det Kongelige Teaters Gamle Scene til Dronning Margrethes 40 års jubilæum.

Desuden underviser han i dans hos Copenhagen Dance Space Education, en uddannelse, han selv har været med til at starte.

De holder afslutnings-show på Østre Gasværk 3. maj - kun en uge inden Eurovision-finalen.

Det fedeste Grand Prix

Den erfarne danser har været med på Melodi Grand Prix-scenen adskillige gange i sin danse-karriere.

Men 2014 skiller sig ud, synes han.

- Det, vi har lavet med Basim den her gang, er den fedeste oplevelse, jeg har haft med at lave Melodi Grand Prix. Vores kostumer er rigtig nice og scenen er stor, så vi har plads til at danse lidt mere. Og så elsker jeg bare Basims musik, det er en fed sang, han kommer med, siger Ivan Spahi til dr.dk/grandprix.

Følg med i alt om Basim på dr.dk/melodigrandprix/basim