Jeffrey

Han synger titelsangen til Paradise Hotel. Nu glæder det 25-årige r'n'b-stjerneskud Jeffrey sig til at levere "en kick ass performance" i Dansk Melodi Grand Prix - med en sang, han selv har skrevet sammen med bl.a. fyrene fra X Factor-orkestret.

Han synger titelsangen til Paradise Hotel. Nu glæder det 25-årige r'n'b-stjerneskud Jeffrey sig til at levere "en kick ass performance" i Dansk Melodi Grand Prix - med en sang, han selv har skrevet sammen med bl.a. fyrene fra X Factor-orkestret.25-årige Jeffrey er en af de nye stjerner på den danske musikscene. Han er lige nu aktuel med Paradise Hotel-singlen 'Dans for mig', som udkom i januar 2011, og når han går på scenen i Ballerup Super Arena, er det for at give Dansk Melodi Grand Prix en smooth Jeffrey vibe.

For det er lige præcis det, musik handler om for Jeffrey. Med forbilleder som Michael Jackson, Usher og Neyo, ser Jeffrey frem til at præsentere danskerne for en blød soulet stemme, der nok skal give varme i kinderne.

- Jeg har altid syntes, at Melodi Grand Prix'et er en perfekt mulighed for at nå ud til rigtig mange mennesker med sin musik, og derfor faldt det mig helt naturligt at stille op. Jeg glæder mig til at give en kick ass performance og håber, at folk vil tage godt imod mig på scenen i Ballerup, siger Jeffrey, der til daglig arbejder som producer og sangskriver hos GL Music A/S.

En passion, der for Jeffrey er lige så vigtig at dyrke som det at være sanger.

OM SANGSKRIVERNE

Lasse Lindorff, Svend Gudiksen, Daniel Fält og Kim Nowak-Zorde er alle partnere i produktions- og sangskriverteamet GL Music og har siden de stiftede selskabet i 2004 arbejdet med navne som Take That (UK), Vice (UK), Sanne Salomonsen, Anna David, Bryan Rice, Outlandish og Johnny Deluxe.

Også Jeffrey er fast producer og sangskriver i teamet, og sammen har de skrevet og komponeret 'Drømmen' - et soulet popnummer, som Jeffrey selv skal fremføre.

Flere af sangens bagmænd er kendte i Grand Prix-sammenhæng. Det er fjerde år i træk, Lasse Lindorff er repræsenteret ved Dansk Melodi Grand Prix. Han deltog første gang i 2008 som både sangskriver og solist med nummeret 'Hooked on You', og sidste år var han del af holdet bag Sukkerchok-sangen 'Kæmper for Kærlighed'.

Svend Gudiksen vandt i 2008 med Simon Matthews sang 'All Night Long' og var sidste år med som sangskriver på nummeret 'Gloria'.

Både Kim Nowak-Zorde og Daniel Fält har flere gange medvirket som musikere i Dansk Melodi Grand Prix. Desuden giver de den begge gas på scenen hver fredag aften til X Factor Liveshows. Ud over at skrive og producere sange er Kim guitarist og Daniel pianist.

Jeffrey med to af sangskriverne bag Drømmen, Lasse Lindorff og Svend Gudiksen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR)

BLÅ BOG: JEFFREY

Hvad håber du, at få ud af at være med i Melodi Grand Prix?- Jeg regner med at få en personlig udfordring, som aldrig før. Jeg vil gå på scenen og vise Danmark, at jeg er født klar til det her. Hvis jeg så lægger dem ned flat med min performance, så har jeg fået det ud af det, som jeg ville.

Beskriv den sang, som du skal synge, med nogle stikord! - Hvordan skiller din sang sig ud i mængden?

- Sangen jeg skal synge, er en god klassisk love-song. Vi bevæger os ind i en drømmeverden, det uvirkelige, den uopnåelige kærlighed, evighed. Jeg er sikker på, at den skiller sig ud, fordi den ikke prøver at være noget bestemt, men bare hviler i sig selv.

Hvordan kan du forny dansk Melodi Grand Prix?- Det er super svært at svare på - jeg kommer bare 100 % som mig selv og glæder mig rigtig meget til at synge min sang til alle de mange seere.

Danmark går efter sin tredje Eurovision-sejr i Düsseldorf til maj. Forklar, hvorfor du kan vinde!- Hvis jeg sammenligner min sang med nogle af de sidste års internationale vindere, er stilen ret anderledes, så ved ikke, om jeg kan vinde det hele - men måske er Europa klar til fornyelse.

Hvad er det første, du tænker på, når jeg siger: "Melodi Grand Prix"?- Jeg tænker, at det er et fantastisk forum, til at få vist sine talenter.

Hvad er din yndlings-sang fra Melodi Grand Prix, og hvorfor?- Mathias Krygers sang fra 2004 'Lonnie kom nu hjem', er nok én af mine store favoritter. Han stillede bare op med en god sang. Han var en god sanger og man troede på ham, fordi sangvalget passede til ham.

Hvilken af Tommy Seebachs mange Grand Prix-sange vil du helst lave en coverversion af?

- De ville ikke komme til sin ret, hvis jeg skulle lave et cover af én af dem. Jeg ville ikke kunne 'bære' hans sange korrekt.

Hvis du skulle være en stjerne fra grandprix-historien for en aften, hvem skulle det så være - ABBA, Dana International eller Brdr. Olsen? - Eller en helt fjerde?- Jeg vælger da helt sikkert Björn Ulvaeus fra ABBA. Han er for sej!

Hvad er det største øjeblik, du har oplevet som sanger/musiker, indtil videre?- Mon ikke det bliver at stå på scenen i Ballerup?

Mottoet for årets Eurovision Song Contest er 'Feel Your Heartbeat'. Hvad får dit hjerte til at slå lidt hurtigere?

- En god melodi, en smuk pige og lækker dansk mad! Og så gør det mig glad, når jeg ser andre unge med talent. Det bringer et smil frem.

Hvis du vinder i Ballerup, hvem er så den første, du ringer til?

- Ingen, vil da få alt for travlt til at ringe!

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5328a53b6187a21a38d59cc1http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327164e6187a21a38d587b9http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532715d86187a21a38d58790

FacebookTwitter