Jenny Berggren

Den svenske superstjerne Jenny Berggren fra Ace of Base glæder sig til at stå på scenen i sit andet hjemland, Danmark. Hendes bidrag er skrevet af manden bag Medinas monsterhit 'Kun for dig', Jeppe Federspiel fra producerduoen Providers, der er med på et wildcard.

Den svenske superstjerne Jenny Berggren fra Ace of Base glæder sig til at stå på scenen i sit andet hjemland, Danmark. Hendes bidrag er skrevet af manden bag Medinas monsterhit 'Kun for dig', Jeppe Federspiel fra producerduoen Providers, der er med på et wildcard.Succeshistorien om svenske Jenny Berggren startede i Danmark i starten af 90'erne.

Jenny var sammen med sin søster forsanger i pop-bandet Ace of Base, og de signede i 1992 med det danske pladeselskab Mega Records. Singlerne 'All That She Wants' og 'Wheel of Fortune' steg straks til tops på de danske hitlister.

Snart fik hele verden øjnene op for det svenske band, og deres debutalbum endte med at blive solgt i over 23 mio. eksemplarer verden over. I løbet af mindre end ti år udgav Ace of Base fire albums plus et greatest hits album og gav hundredevis af koncerter rundt i hele verden.

For nylig har man kunnet opleve Jenny Berggren synge med det originale ABBA-orkester, da de gav den første koncert i forbindelse med filmen og musicalen 'Mamma Mia'. Desuden har hun arbejdet med at skrive og udgive den selvbiografiske bog 'To Win The World' og soloalbummet 'My Story'. Og nu er hun så tilbage i Danmark, hvor det hele startede.

- Der vil flyde masser af gode minder gennem mig, når jeg står på scenen i Danmark igen. Jeg ser frem til at spille for det publikum, der har lært mig alt det, jeg kan. Dansk Melodi Grand Prix bliver en stor og kærlig hilsen til alle dem, der var med i folkefesten omkring Ace of Base og vores musik, siger Jenny Berggren.

OM SANGSKRIVERNE

Det startede med en lille dreng bag et trommesæt, og endte med et succesfuldt producerteam foran en computerskærm. Sådan lyder den helt korte version af historien om Jeppe Federspiel fra det succesfulde producerteam Providers.

Da Jeppe sidst i teenageårene fandt ud af, at man kunne programmere og komponere musik på computeren, droppede han hurtigt planerne om at søge ind på rytmisk musikkonservatorium. I stedet slog han sig sammen med makkeren Rasmus Stabell, som han har arbejdet sammen med lige siden under navnet Providers. De havde deres første udgivelse med Miss Mukupa i 2000 og har siden stået bag store danske navne som L.O.C., Outlandish, Burhan G., Szhirley og Rasmus Seebach. Men mest kendte er de nok for Medina-nummeret 'Kun for mig', der må betegnes som et af dette årtis største hits.

Da Jeppe modtog et wildcard til Dansk Melodi Grand Prix 2011, allierede han sig med den erfarne Grand Prix-komponist Thomas G:son, der har været repræsenteret ved adskillige europæiske landes Grand Prix-finaler og vundet både det spanske, det norske og det svenske Melodi Grand Prix - det svenske endog to gange. Sammen har Jeppe og Thomas skrevet sangen 'Let Your Heart Be Mine'.

Jenny Berggren med Jeppe Federspiel fra Providers. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR)

BLÅ BOG: JENNY BERGGREN

Hvad håber du, at få ud af at være med i Melodi Grand Prix?- Jeg skal have det meget sjovt!

Beskriv den sang, som du skal synge, med nogle stikord! - Hvordan skiller din sang sig ud i mængden?- Jeg synes det er en sang, som har lidt af det mørke, men også det glade - ligesom virkeligheden ser ud. Den handler om, at man må være ydmyg som menneske, for så kommer man længere med kærligheden.

Hvordan kan du forny dansk Melodi Grand Prix?

- Jeg har alle mine erfaringer fra alle mulige steder, så jeg vil gøre mit bedste, og at jeg som svensker er med i Melodi Grand Prix er vel en fornyelse på en måde.

Danmark går efter sin tredje Eurovision-sejr i Düsseldorf til maj. Forklar, hvorfor du kan vinde!- Fordi de kender mig ude i Europa fra Ace of Base-tiden, hvilket giver lidt forspring. Jeg vil i hvert fald gøre mit bedste, og jeg længes efter at komme ud på scenen og se alle mennesker igen, og jeg længes efter også at komme ud i Europa,, og se alle menneskerne dér. Hvis jeg vinder, så tror jeg, jeg har en god chance for at tage det hele vejen - men det må tiden vise.

Hvad er det første, du tænker på, når jeg siger: "Melodi Grand Prix"?- Så tænker jeg på rhinsten og tøj, der glitrer.

Hvad er din yndlings-sang fra Melodi Grand Prix, og hvorfor?

- Det er 'Fly On the Wings of Love'. Jeg elsker den! Det er sådan en god sang, og den er endnu mere fantastisk på dansk end engelsk.

Hvilken af Tommy Seebachs mange Grand Prix-sange vil du helst lave en coverversion af?- Jeg kender til ham, men kan ikke vælge hvilken én af hans mange sange, jeg vil lave et cover af.

Hvis du skulle være en stjerne fra grandprix-historien for en aften, hvem skulle det så være - ABBA, Dana International eller Brdr. Olsen? - Eller en helt fjerde?

- Jan Teigen! Eller ABBA selvfølgelig.

Hvad er det største øjeblik, du har oplevet som sanger/musiker, indtil videre?

- Da et menneske fortalte mig, at én af mine sange havde gjort, at han ikke tog sit liv alligevel, det var det største. Han havde lyttet til 'Beautiful Life' med Ace of Base.

Mottoet for årets Eurovision Song Contest er 'Feel Your Heartbeat'. Hvad får dit hjerte til at slå lidt hurtigere?

- Et skrigende publikum - så er det helt vildt!

Hvis du vinder i Ballerup, hvem er så den første, du ringer til?

- Min mand, for han kan ikke være med i Ballerup pga. sit arbejde.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5328a53c6187a21a38d59cc4http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5408ded5a11f9d039cfb58edhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327164f6187a21a38d587c2http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532716146187a21a38d587a5

FacebookTwitter