Jubel efter dansk Grand Prix-sensation: 'Vi kommer til at klare os suverænt i finalen!'

Danmark er videre til lørdagens store finale i Eurovision Song Contest 2019.

Leonora sang sig videre fra torsdagens semifinale ved Eurovision Song Contest 2019. (Foto: Thomas Hanses)

- Lige nu, mens vi er her, der betyder det alt.

Sådan lød det fra en tydeligt rørt Leonora, efter hun lørdag aften sang sig videre til finalen i årets Eurovision Song Contest.

- Hvis min make-up sidder lidt dårligt, så det er altså derfor, sagde Leonora om de våde øjne.

18 lande dystede om en plads i finalen, og Danmark lå lige på vippen til at ryge ud, så det var lidt af en sensation, at vi som ét af blot ti lande sang os videre i konkurrencen.

- Det var ret forfærdeligt. Det var ret nervepirrende, sagde Leonora om vente tiden, inden de ti finaleklar lande blev råbt op, der altså endte i en sejrsrus.

Se interviewet med en lettet Leonora lige efter, at hun har fået at vide, hun er i finalen.

Semifinalen var fuld af stærke konkurrenter

Også DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, var glad - og lettet - ovenpå den nervepirrende semifinale:

- Jeg har det simpelthen så godt. Selvom jeg hele tiden har haft en fornemmelse af, at vi selvfølgelig ville gå videre, så ér det jo en konkurrence, og det her var altså en utroligt stærk semifinale med mange stærke konkurrenter, så jeg er meget lettet nu. Det er fantastisk, sagde han efter showet.

Ifølge underholdningschefen kan Leonora og resten af det danske hold i den grad være stolte af den præstation, de leverede på scenen i Israel torsdag aften.

- Jeg blev helt rørt, da jeg så dem her til aften. Nummeret er så fint, og Leonora og de andre gjorde det simpelthen så godt på scenen.

Se Leonora synge i torsdagens semifinale her:

Danmark vil klare sig 'suverænt godt' i finalen

Jan Lagermand Lundme er da heller ikke i tvivl om, at der igen på lørdag vil være masser at fejre i den Grand Prix-danske lejr. Han spår nemlig Danmark gode chancer i lørdagens Eurovision-finale.

- Jeg tror, vi kommer til at klare os suverænt godt i den finale. Det, at vi formår at gå videre fra den 'svære' semifinale, vidner også om, at vi kommer til at klare os rigtig, rigtig godt på lørdag, siger han og understreger, at Leonora og co. ikke kommer til at lave ændringer i deres sceneshow op mod lørdagens store finale.

- Det, at vi gik videre, viser jo, at europæerne godt kan lide det show, vi har lavet. Jeg tror, det var den helt rigtige strategi, at vi prøvede at skille os lidt ud fra alle de andre lande og har lavet noget, som er ærligt og kommer fra hjertet. Nu skal vi fokusere på finalen og give den gas til prøverne og gøre alt for, at vi kommer så højt op på pointtavlen som muligt på lørdag, siger han.

Hvordan det går Leonora og Danmark kan du se, når DR1 og DR TV sender den store Eurovision-finale på lørdag den 18. maj fra kl. 21.