Jubel i den danske Grand Prix-lejr: Leonora overrasker med 'historisk god' prøve

Tingene gik - næsten - som smurt, da Danmark havde sin første prøve ved årets Eurovision.

Leonora tester lyden, inden hun skulle på scenen til sin første prøve i årets Eurovision. (Foto: Thomas Hanses © EBU)

- Jeg vil gå så langt som at kalde det en historisk god prøve!

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, der mandag eftermiddag har overværet den allerførste danske prøve ved årets Eurovision Song Contest.

Der er stadig over en uge til, at danske Leonora skal stå på scenen Tel Aviv i Israel, men i dag skulle hun og resten af det danske hold for første gang prøver med kræfter med den store scene og fremføre deres Grand Prix-sang 'Love Is Forever'.

Normalt kan den første prøve være en noget rodet og kaotisk affære, når de komplekse sceneshows skal føres ud i livet, men dagens prøve gik overraskende godt, fortæller Jan Lagermand Lundme.

- Jeg er super tilfreds og glad. Den første gennemspilning var faktisk rimelig kaotisk og alt det, som israelerne står for – kamera, lys og den slags – var virkelig shaky. Det sad langt fra i skabet. Dér blev jeg nervøs, for nogle gange kan det virkelig være en kamp at få tingene til at se ud, som vi vil have det, og få det hele til at spille, siger Lundme og fortsætter:

- Men denne gang blev tingene hurtigt rettet til, og for hver gennemspilning blev det bare bedre og bedre. Den sidste prøve i dag var meget tæt på det, vi drømmer om som det endelige resultat.

Det danske sceneshow er en videreudvikling af den optræden, Leonora sejrede med ved Dansk Melodi Grand Prix i februar. Den store, blå stol er kommet med til Israel, og det danske Grand Prix-håb har nu ud over to dansere også fået selskab af to ekstra korsangere, der alle gør Leonora selskab på stolen.

Det var ikke tilladt for DR at filme dagens prøve, men du kan alligevel få et smugkig i videoen her, som arrangørene bag Eurovision har offentliggjort.

  • I slutningen af sangen forenes Leonora, de to korsangere og de to dansere alle på stolen. (Foto: Andres Putting © EBU)
  • Som noget nyt skal Leonora nu selv klatre op ad en stige for at komme op på stolen. Liften fra Dansk Melodi Grand Prix er nemlig droppet. (Foto: Andres Putting © EBU)
  • I begyndelsen af nummeret står Leonora - ligesom i Dansk Melodi Grand Prix - med ryggen til publikum, hvorefter de to plader, som ses til højre i billedet, skubbes væk, og tv-seerne ser et lyshav blandt publikum. (Foto: Andres Putting © EBU)
  • Med på scenen har Leonora (fra venstre:) Ryan Jacolbe, Andrea Heick Gadeberg, Sofie Niebuhr McQueen og Sinan Spahi. Med på kor er også Jeanette Bonde, der dog ikke kan ses på scenen. (Foto: Andres Putting © EBU)
  • Sådan kommer det til at se ud for publikum i arenaen, når Danmark er på scenen. (Foto: Andres Putting © EBU)
1 / 5

Roligt og tilfreds Grand Prix-håb

Også hovedpersonen selv, 20-årige Leonora, var tilfreds med dagens prøve.

- Det gik rigtig godt. Vi har lavet nogle små ændringer i forhold til showet i Danmark, men det skal nok blive rigtig fint. Og jeg kan forstå på de andre, at det gik rigtig godt i forhold til, at det var første prøve, så jeg er glad, lød det fra Leonora kort efter prøven.

Underholdningschef Jan Lagermand Lundme er særligt imponeret over det 20-årige Grand Prix-håbs præstation på scenen.

- Leonora skinnede hele vejen igennem. Jeg var virkelig glad for at se hende på scenen igen. Der er sket rigtig meget siden Dansk Melodi Grand Prix. Hun er blevet meget mere sikker i sine ting og strålede virkelig på scenen. 12 point til Leonora!

Det danske hold har endnu én prøve på scenen, inden der i næste uge tages hul på de store generalprøver, hvor alle deltagerlande også skal på scenen, og hele showet skal gennemøves.

Danmark deltager i årets anden semifinale, som ruller over skærmen torsdag den 16. maj, hvor vi dyster om én af de ti eftertragtede billetter videre til finalen.

Men selvom sommerfuglene nok skal gøre deres indtræden med tiden, så er det en rolig dansk repræsentant, der lige nu går rundt i Tel Aviv.

- Jeg er sådan set meget tryg, fordi det var en god prøve, siger Leonora.

Se Leonora synge 'Love is Forever' ved Dansk Melodi Grand Prix 2019: