Julie Lund

Hun er uddannet skuespiller, hun har været radio- og tv-vært på bl.a. Uptown, The Voice og Kanal 5. Og nu debutterer Julie Lund som Grand Prix-sanger.

Om sangskriverne

Der er Grand Prix-debut på alle pladser i denne sang. Og for en enkelt er debuten ikke kun i Grand Prix-sammenhæng: Dorthe Kruuse er kontoransat i et rengøringsselskab, og derhjemme har hun en datter, der er meget glad for at synge. Så Dorthe satte sig for at skrive en sang til datteren - hvorefter hun i den blå avis kiggede efter en, der kunne hjælpe hende med takter og noder.

På den måde kom hun i kontakt med musiker og producer Carsten Falkenlind, der fik sat Dorthes toner og taktslag i system. Carsten Falkenlind er selv aktiv musiker gennem 25 år og skabte i 1999 lydstudiet 5th Vision, hvor han siden har leveret over 200 produktioner til både danske og udenlandske kunstnere.

Resultatet af anstrengelserne kan høres til Dansk Melodi Grand Prix - hvor det dog ikke er Dorthe Kruuses datter, men skuespiller og sanger Julie Lund, der synger sangen 'Merhaba'.

Om solisten

Julie Lund er uddannet skuespiller - hun har gået tre år på The Arts Educational School i London og et år på TVI Actors Studio i New York. Herhjemme har hun medvirket i flere af de store musicals, hun har lagt stemme og sang til flere Disneyfilm, hun har været radiovært på bl.a. Radio Uptown og The Voice, hun er TV-vært i telefonquizer på Kanal 4 og 5 - og som om det ikke var nok, så er hun også ved at tage en bachelor-uddannelse til TV-tilrettelægger.

Ind imellem alt det bliver hun nu også Grand Prix-sanger - en oplevelse, hun glæder sig meget til.

"Vi har altid set Grand Prix i min familie. Tilbage i 80'erne fik jeg altid soundtracket fra Grand Prix'et, og så gik der et stykke tid, hvor jeg simpelthen var Stig Rossen og Birthe Kjær - på een gang", smiler Julie.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter