Julie & Nina 'League of Light'

Julie & Nina synger sang nummer 7, 'League of Light', i Dansk Melodi Grand Prix 2019. Mød Julie & Nina her.

(Foto: © Agnete Schlichtkrull, dr)

De har kendt hinanden i mere end 20 år og har hver især haft stor succes som solister.

Men ved Dansk Melodi Grand Prix 2019 optræder de to sangerinder Julie Berthelsen og Nina Kreutzmann Jørgensen så for første gang nogensinde som en duo.

Det gør de, når de for bare anden gang i dansk Grand Prix-historie bringer det grønlandske sprog til sangkonkurrencen med sang nummer 7, 'League of Light'.

Julie & Nina, som de kalder sig i Grand Prix-sammenhæng, mødte hinanden i teenageårene, hvor de begge skulle indspille sange til den grønlandske udgave af børne-cd'en 'Åh Abe'. Siden sang de også sammen i en vokalgruppe.

41-årige Nina har været et stort navn på den grønlandske musikscene siden midten af 90'erne, hvor hun først udgav tre album med gruppen Qulleq og siden hen har udgivet en række soloalbum på både grønlandsk og dansk samt en novellesamling. I 2001 var hun med den islandske verdensstjerne Björk på turné.

39-årige Julie blev landskendt herhjemme, da hun i 2002 blev nummer to i talentprogrammet 'Popstars'. Deltagelsen udmundede sig i albummet 'Home', der sikrede hende tre Danish Music Awards. Siden har hun udgivet fire album og et hav af singler, og hun har samtidig opnået succes som både tv-vært, foredragsholder og forfatter. Eksempelvis var hun vært på Dansk Melodi Grand Prix i 2010 sammen med Felix Smith.

Samme år deltog Julie og Nina i øvrigt i TV 2-programmet 'All Stars', hvor de som henholdsvis korleder og forsanger løb med sejren.

Om de også kan sejre sammen i årets Melodi Grand Prix, finder vi ud af den 23. februar. Her glæder de sig til at fremføre 'League of Light', der handler om fællesskabet - og mangel på samme - mellem Grønland og Danmark.

- Det er vigtigt, at vi øver os i at styre vores følelser, for det betyder noget helt særligt for os at stå på netop en Grand Prix-scene. Vi kommer til at stå der med så stærke, følelsesmæssige og personlige budskaber om noget, der er meget større end os, lyder det fra Julie & Nina.

Lyt til 'League of Light' her.