Kampen er i gang: De vil være værtsbyer for Eurovision 2014

Herningog København har meldt sig som værtsbyer, mens Aarhus har trukket sig. DR har endnu ikke besluttet sig og ønsker en åben proces.

(© DR)

Den sidste konfetti var knap dalet ned fra loftet i Malmø Arena, før de første danske byer havde meldt sig på banen som kandidater til at lægge rammer til, når verdens største musikkonkurrence kommer til landet til maj næste år.

København er et oplagt valg, mener byens kultur- og fritidsborgmester i København, Pia Allerslev ikke overraskende.

- Hvis der var mig, der skulle vælge, ville København være det oplagte valg. Vi er en international metropol og landets hovedstad. Derfor giver det god mening, siger hun til Politiken.dk.

- Vi har desværre ikke vores Copenhagen Arena endnu, som havde været den perfekte ramme, men vi har Parken, hvor man holdt et meget fint show dengang i 2001, så mon ikke man kunne gentage den succes. Det er jeg sikker på.

Herning også klar til folkefest

Herning er også allerede klar. Her er Jyske Bank Boxen med sine pladser til 12.000 siddende gæster på størrelse med Malmø Arena og har allerede lagt rammer til flere af DRs største shows som X Factor-finalen i 2012 og 2013 og Dansk Melodi Grand Prix 2013.

- Hvis DR har lyst til at holde Det Europæiske Melodi Grand Prix i Herning, så vil det være en opgave, vi vil glæde os helt vildt meget til at løse sammen med DR. Vi vil gøre alt for, at det kan blive en folkefest i flere uger. Vi vil lægge os i selen for at gøre det til en stor fest, siger Lars Krarup (V), borgmester i Herning, til Berlingske Nyhedsbureau.

Aarhus støtter Herning

I Aarhus vil man også gerne have Eurovision Song Contest til Jylland, men det skal ikke være Aarhus som er værtsby for verdens største musikkonkurrence. Det står klart efter Kulturrådmand Marc Perera Christensen offentligt har støttet Herning som værtsby, og Aarhus vil gerne hjælpe Herning med opgaven.

- Vestdanmark har en god infrastruktur og vil være i stand til at løfte opgaven. Hotelkapaciteten i Aarhus kombineret med forbedret motorvejsforbindelse til Boxen skaber muligheden for et succesfuldt Melodi Grand Prix 2013, fortæller han til TV2 Østjylland.

Marc Perera Christensen vil derfor tage kontakt til Herning kommune i denne uge, for at tilbyde et samarbejde om en vestdansk afvikling af Eurovision Song Contest.

DR-general ønsker en åben proces

På nettet diskuteres der vildt, hvor showet skal foregå. Ballerup Super Arena og Forum i København nævens af mange, ligesom Stadium Arena Fyn uden for Odense og Gigantium i Aalborg nævnes.

I afstemningen på DRs Grand Prix-side på Facebook er der dødt løb mellem Parken og Jyske Bank Boxen.

DRs ledelse understreger, at der ikke er truffet nogen beslutning endnu.

- Vi har overhovedet ikke truffet nogen beslutning om, hvor i landet det skal ligge, forklarer generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

- Jeg synes, det er vigtigt at have en åben proces, hvor vi undersøger de muligheder og samarbejder, der er, og vi har slet ikke været inde at tale med nogen endnu. Jeg ved godt, at nogen har været ude at kommentere forskellige ting. Men jeg synes kun, det er positivt, hvis der er forskellige muligheder. Og så tager vi den derfra, siger hun.

Planlægningen starter tirsdag

Maria Rørbye Rønn fortæller, at alle interesserede værtsbyer er velkomne til at melde sig på banen, når planlægningen af det enorme show begynder i denne uge.

- Vi starter formelt set i ledelsen på tirsdag, siger hun.

Facebook
Twitter