KARUI 'Signals'

KARUI synger sang nummer 8, 'Signals', i Dansk Melodi Grand Prix 2018. Mød KARUI her.

(Foto: © Agnete Schlichtkrull, dr)

Hun har sunget hele sit liv og bevæget sig inden for et utal af stilarter.

Men det bliver første gang, at 19-årige Annelie Karui Saemala, der som artist blot kalder sig KARUI, kaster sig over Grand Prix-musikken.

Det gør hun, når hun debuterer i Dansk Melodi Grand Prix 2018 med nummeret 'Signals', som hun selv har været med til at skrive.

KARUI er født og opvokset i Herning, men bor i øjeblikket på Skovbo Efterskole ved Ringsted, hvor hun underviser eleverne i sang, er med til arrangere underholdning på skolen og generelt fungerer som en slags storesøster for eleverne.

I sine ungdomsår har KARUI sunget i både gospelbands og klassisk kor. Hun har sunget solosang, og hun har været forsanger i flere coverbands. Herudover har hun spillet flere forestillinger med Den Jyske Opera.

Det er derfor en scenevant kvinde, der indtager Gigantium i Aalborg.

Men hun skal dog lige vænne sig til tanken om, at det nu er hende, der skal stå helt alene i spotlightet, erkender hun.

- Jeg er rigtig spændt, men jeg er sikker på, det bliver en fed oplevelse, og jeg glæder mig. Det er en tradition i min familie at følge med i Melodi Grand Prix, og så synes jeg også, der er noget fedt i, at den, der vinder, skal ud og kæmpe for sit land, siger KARUI.

Tidligere deltager og vinder med på holdet

'Signals' er skrevet og komponeret af KARUI selv samt sangskriverne Jeanette Bonde, Daniel Fält og Jonas Halager.

Jeanette Bonde debuterede i Dansk Melodi Grand Prix sidste år, hvor hun optrådte med sangen 'Hurricane', som hun selv havde været med til at skrive. I år kan hun altså skrive endnu en Grand Prix-sang på cv’et.

Daniel Fält har deltaget i Dansk Melodi Grand Prix som sangskriver to gange tidligere. Bedst gik det i 2014, hvor han var en af bagmændene bag Basims vindersang 'Cliché Love Song'. Han har desuden skrevet sange til kunstnere som Christopher, Sanne Salomonsen, Johnny Deluxe og Anna David.

Stemningsfuld og udfordrende

Bidragsproducer på Dansk Melodi Grand Prix 2018, Mads Enggaard, siger følgende om 'Signals'.

- 'Signals' er en stemningsfuld demonstration af uforløst lyst og længsel. Det er en sang med en lyd, der tør udfordre, hvad man måske normalt forbinder med Grand Prix, men som faktisk henter inspiration fra en genre, vi tidligere har set skille sig ud i Eurovision.

- KARUI leverer den stilsikkert som ekvilibristisk RnB-diva og sætter lyd på de følelser, som forbinder sig til det svære spil, der kan være mellem to mennesker i den tidlige forelskelse.