Kendte ansigter og helt nye stjerneskud: Her er deltagerne i Dansk Melodi Grand Prix 2019

Årets Grand Prix-felt byder både på flere tv-darlings og helt nye bekendtskaber.

Deltagerne i Dansk Melodi Grand Prix 2019: Leeloo, Sigmund, Humørekspressen, Rasmus Faartoft, Marie Isabell, Teit Samsø, Simone Emilie, Julie & Nina, Jasmin Gabay og Leonora.

Der er lagt op til et brag af en fest, når Dansk Melodi Grand Prix 2019 ruller over skærmen lørdag den 23. februar klokken 20.

Showet, der i år sendes fra Boxen i Herning og har Johannes Nymark og Kristian Gintberg som værter, byder nemlig på ti helt nye popsange, der skal dyste om at blive Danmarks bidrag ved Eurovision Song Contest i Tel Aviv i maj.

De ti udvalgte sange fremføres af et bredtfavnende felt, der byder på flere etablerede kunstnere og en række helt nye navne, som du kan glæde dig til at stifte bekendtskab med.

Blandt de mest velkendte ansigter er Julie Berthelsen, der stiller op sammen med den anerkendte, grønlandske sangerinde Nina Kreutzmann Jørgensen. Med sangen 'League of Light' bringer de for første gang siden 1979 det grønlandske sprog ind i Dansk Melodi Grand Prix.

Sange på adskillige sprog

Fransk er heller ikke et sprog, vi normalt hører i Dansk Melodi Grand Prix, men ikke desto mindre gemmer der sig en række franske strofer - og en enkelt tysk! - i nummeret 'Love Is Forever', der fremføres af årets yngste deltager, 20-årige Leonora.

Og minsandten om der ikke også bliver plads til et par spanske gloser i årets felt. De leveres af Jasmin Gabay i nummeret 'Kiss Like This'. Jasmin Gabay sang kor for Anja i Eurovision Song Contest 2017, men er nok mest kendt for sin deltagelse i 'Den store bagedyst' i efteråret, hvor hun nåede hele vejen til finalen.

Kendt fra tv er også Sigmund, der under Sanne Salomonsens vinger nåede semifinalen i X Factor sidste år. Nu forsøger han sig i Dansk Melodi Grand Prix med sangen 'Say My Name'.

Årets dansksprogede indslag kommer fra Humørekspressen, der har opnået stor succes både hos dansktop- og bodegapublikummet de senere år. De stiller meget passende op med sangen 'Dronning af baren'.

Erfarne og debuterende sangskrivere

I sangskriverflokken bag årets bidrag gemmer sig både en række erfarne Grand Prix-sangskrivere og intet mindre end 22 sangskrivere, der deltager i Dansk Melodi Grand Prix for første gang.

Blandt debutanterne er den tidligere vinder Tim Schou, der var en del af A Friend in London, som sammen med den ligeledes tidligere vinder Martin Skriver fra Lighthouse X er en del af holdet bag 'Hold My Breath'. Den sang synges af musicalartisten Rasmus Faartoft, der blandt andet har medvirket i den succesfulde 'Seebach'-musical.

Debuterende sangskriver i Dansk Melodi Grand Prix er også den canadiske sangskriver Laurell Barker. Hun stod bag Schweiz' bidrag til Eurovision sidste år og har i år sange med i de nationale finaler i både Storbritannien, Sverige og Tyskland.

I årets danske Grand Prix står hun sammen med danske Ludvig Hilarius Brygmann fra duoen Ultramarin og svenske Maria Marcus bag 'That Vibe', der skal fremføres af sangerinden Leeloo. Leeloo har tidligere turneret i store dele af både USA og Europa og skrevet sange til Sanne Salomonsen.

Mest erfaring på sangskriverholdet i år har Lise Cabble, der har en finger med i hele tre af årets bidrag, nemlig 'Kiss Like This', 'Love Is Forever' og 'Step It Up'.

Sidstnævnte skal fremføres af musicalartisten Teit Samsø. Teit Samsø har allerede optrådt for hundredtusindvis af danskere – han spillede nemlig rollen som selveste Tommy Seebach i 'Seebach'-musicalen.

Danske Christoffer Stjerne og svenske Fredrik Sonefors er involveret som sangskrivere i hver to af årets sange. Sidstnævnte blandt andet i 'Anywhere', som debutanten Simone Emilie skal fremføre. Hun har tidligere turneret verden over som sopransolist i Sankt Annæ Pigekor.

Årets måske mest klassiske Grand Prix-lyd står debutanten Marie Isabell for med 'Dancing with You in My Heart'.

Nummeret er skrevet af blandt andre den skotske hitmager John Ballard, der i 90'erne havde en stor andel i Ace of Bases verdenssucces, og som i nyere tid har haft hele fem sange med i Eurovision for Aserbajdsjan, Rusland, Grækenland og Moldova. Fire af hans fem sange har placeret sig i top ti i konkurrencen.

Hvem der bliver Danmarks repræsentant i Eurovision Song Contest i år, afgøres af de danske tv-seere og en særlig fagjury lørdag den 23. februar.

Som noget helt nyt kan du allerede nu lytte til alle sangene i deres fulde længde. Du kan høre alle sangene ved at følge dette link: