Kendte stjerner og helt nye navne: Her er alle 10 sange i Dansk Melodi Grand Prix

Sys Bjerre og Isam B er blandt deltagerne i årets danske finale. Hør alle sangene her.

Skilsmisse, skærmforbrug, en venlig klimaopsang og den gode, gamle kærlighed.

Det er blot nogle af ingredienserne blandt de ti sange, der i år stiller op i Dansk Melodi Grand Prix 2020.

Årets startfelt består både af velkendte stjerner, ligesom der også er blevet plads til helt nye talenter blandt de ti udvalgte sange.

Fem af sangene deltog i årets semifinale, hvor tre blev stemt videre til finalen af brugerne på dr.dk, mens to andre har fået tildelt et wildcard af DR's distriktsjury. De slutter sig til fem andre finalesange, som - indtil nu - har været hemmelige.

Læs mere om årets deltagere og hør alle de ti sange, der deltager i den store musikfest den 7. marts, lige her:

Ben & Tan - 'Yes'

Duoen Ben & Tan skal synge sangen 'Yes' i finalen. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)

Duoen Ben & Tan består af 17-årige Benjamin Rosenbohm og 22-årige Tanne Amanda Balcells.

De to stjernefrø mødte hinanden, da de begge deltog i sidste års udgave af 'X Factor'.

I Grand Prix-finalen skal de synge nummeret 'Yes', der er skrevet af Emil Adler Lei, Jimmy Jansson og Linnea Deb.

- Den handler om, at man skal være åben over for kærligheden og ikke afvise den, fordi det ikke lige passer ind i livsplanerne, og at det måske kommer til at gøre ondt. For det kan man også lære noget af, siger duoen om 'Yes'.

Hør 'Yes' her:

Benjamin Kissi - 'Faith'

Benjamin Kissi har tidligere været med i gruppen Electric Gypsies sammen med blandt andre sangeren Shaka Loveless. (Foto: © Kristian Holm)

Musikken har altid fyldt meget for Benjamin Kissi. Barndommen blev formet af hans mors forkærlighed for funk, afrobeat og reggae, og teenageårenes nonfirmationspenge blev naturligvis brugt på en guitar.

Siden da har han været en del af bandet Electric Gypsies og senere gruppen Are We Brothers?, ligesom Benjamin Kissi også har udgivet to plader i eget navn.

På Grand Prix-scenen skal han synge nummeret 'Faith', der er skrevet af Benjamin Kissi selv i samarbejde med Gisli Gislason og Frederik Tao Nordsøe Schjoldan.

- 'Faith' er et popnummer med en old school soul-følelse og handler om troen på det bedste i mennesker, om at have tillid til hinanden og tillid til, at vi altid gør vores bedste. Jeg glæder mig afsindigt meget til at optræde med sangen for hele Danmark, siger Benjamin Kissi.

Hør 'Faith' her:

Emil - 'Ville ønske jeg havde kendt dig'

Emil er 19 år og vokset op i byen Uvelse i Nordsjælland. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)

Emil Vestergaard Klausen er én af de semifinalister, der har fået tildelt et wildcard og en plads i finalen af DR's distriktsjury.

Den 19-årige sanger skal synge nummeret 'Ville ønske jeg havde kendt dig', der er skrevet af Emil selv i samarbejde med Gavyn Matthew Bailey, Esben Svane og Tim Schou.

De to sidstnævnte har selv formået at vinde Dansk Melodi Grand Prix, da de som en del af gruppen A Friend In London sejrede med nummeret 'New Tomorrow' tilbage i 2011.

Nu skal Emil forsøge at gøre dem kunsten efter med en sang, der har en helt særlig betydning for den unge sanger.

- Sangen handler om min farfar, som jeg aldrig har mødt, men har fået masser af historier om - især når vi har besøgt hans sommerhus i Thy, hvor vi også indspillede sangen. Det er dejligt at deltage med en meget personlig sang, siger Emil om 'Ville ønske jeg havde kendt dig'.

Hør 'Ville ønske jeg havde kendt dig' her:

Isam B - 'Bølger'

Isam B var i flere år medlem af gruppen Outlandish, der gik hver til sit i 2017 efter at have lavet musik sammen i 20 år. (Foto: © Lars Svankjær)

Isam B, der lyder efternavnet Bachiri, blev landskendt, da han i starten af 00'erne brød igennem som en del af rapgruppen Outlandish. Senere gik Isam B solo og har hittet med sange som 'I Danmark er jeg født' og 'Deep In The Shadows'.

Det er første gang, at Isam B deltager i Dansk Melodi Grand Prix som solist, men i 2012 var han faktisk én af sangskriverne bag Grand Prix-vinderen 'Should've Known Better' fremført af Soluna Samay.

Nu skal den 42-årige sanger selv stå på Grand Prix-scenen med nummeret 'Bølger', der er skrevet af Morten Woods, Babak Vakili, Troels Kampmann Kjær og Isam B selv.

- 'Bølger' er en sang om at være stolt af det menneske, man er - uanset farve, kultur, religion, seksualitet, alder, og hvad vi ellers kan føle os hæmmede af på grund af omverdenens fordomme, siger Isam B.

Hør 'Bølger' her:

Jamie Talbot - 'Bye Bye Heaven'

Jamie Talbot har i mange år været en del af coverbandet Stayin’ Alive – A Bee Gees Tribute sammen med sin far. (Foto: © pressefoto)

Navnet Jamie Talbot ringer måske en klokke.

Den 31-årige sanger blev nemlig landskendt, da han tilbage i 2018 deltog i musikkonkurrencen 'X Factor'. Tv-eventyret endte med en andenplads i finalen og blev samtidig startskuddet til Jamie Talbots spirende musikkarriere, som siden har budt på flere singler.

Nu er han klar til indtage Grand Prix-scenen med nummeret 'Bye Bye Heaven', som han selv beskriver som en radiovenlig og "meget ligetil popsang".

- Den handler om kærlighed og om, hvordan man nogle gange har livet planlagt, men må overgive sig til fristelsen, fordi man ikke kan lade være, siger 31-årige Jamie Talbot om nummeret.

Jamie Talbot er én af de to finalister, der har fået tildelt et wildcard og en plads i finalen af DR's distriktsjury.

Hør 'Bye Bye Heaven' her:

Jasmin Rose feat. RoxorLoops - 'Human'

Jasmin Rose og beatboxeren RoxorLoops skal sammen fremføre nummeret 'Human'. (Foto: © Kristian Brasen)

Nummeret 'Human' skal fremføres af Jasmin Rose, der til daglig studerer på Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg.

Hendes Grand Prix-sang er skrevet af Lise Cabble, Grace Risch, Gavin Jones og Erik Smaaland.

Lise Cabble har tidligere stået bag Emmelie de Forests Eurovision-vinder 'Only Teardrops' og sidste års vinder af Dansk Melodi Grand Prix, 'Love Is Forever', med Leonora.

- Der er så meget i dag, hvor vi sidder i hver vores verden, og det er også det, min sang 'Human' handler om. Er vi ved at miste det menneskelige? Miste kontakten til hinanden i en mere og mere teknologisk verden, både i et bredt perspektiv og på det personlige plan, siger Jasmin Rose.

På scenen får hun selskab af beatboxeren RoxorLoops, der i 2011 repræsenterede Belgien ved Eurovision Song Contest som en del af gruppen Witloof Bay.

Hør 'Human' her:

Kenny Duerlund - 'Forget It All'

Til daglig arbejder Kenny Duerlund som skuespiller. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)

Kenny Duerlund kommer fra Odense og arbejder til daglig som skuespiller.

Sidste år spillede han blandt andet en af hovedrollerne i Messecenter Hernings opsætning af musicalklassikeren 'Evita'.

Hans Grand Prix-bidrag 'Forget It All' er skrevet af Henrik Tala, Mila Falls, Patrick Jean og Kenny Duerlund selv.

- Vi har alle sammen noget i rygsækken, som vi har slået os på. Noget, der hæmmer og begrænser os. Nogle gange møder man et menneske, der får en til at glemme alt og nulstille det hele, hvilket kan være meget sundt, siger Kenny Duerlund om sin Grand Prix-sang.

Hør 'Forget It All' her:

Maja Og De Sarte Sjæle - 'Den eneste goth i Vejle'

Maja Og De Sarte Sjæle har blandt andet hittet med nummeret 'Uden dig'. (Foto: © Kristian Brasen)

Maja Og De Sarte Sjæle består af Maja Rudolph og Timo Mastrup-Andersen. Maja Rudolph synger sangene, mens Timo Mastrup-Andersen skriver gruppens musik.

Duoen har tidligere deltaget i DR's KarriereKanonen, som i sidste ende skaffede dem deres første pladekontrakt og affødte radiohittet 'Uden dig', der er blandt andet er blevet spillet heftigt på P4.

I årets Melodi Grand Prix skal bandet synge nummeret 'Den eneste goth i Vejle', som de selv betegner som "en skilsmissesang set fra børnenes perspektiv".

- Når vi går fra hinanden, handler det ofte meget om de voksne, og vi har en tendens til at glemme børnene, der får revet hele deres fundament itu, når forældrene bryder, hvilket senere kan skabe den identitetskrise, mange oplever i deres ungdomsår, siger Maja Og De Sarte Sjæle.

Hør 'Den sidste goth i Vejle' her:

Sander Sanchez - 'Screens'

Sander Sanchez finder blandt andet inspiration hos musikhistoriens store divaer. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)

23-årige Sander Sanchez stammer fra Skanderborg, men bor i dag i København, hvor han studerer musikvidenskab på Københavns Universitet.

Hans Grand Prix-bidrag 'Screens' handler om tendensen til at leve mere gennem skærmen end ude i virkeligheden.

- Vi isolerer os fra omverdenen, og med sangen vil jeg gerne sige: "Spræng boblen, og se hinanden i øjnene. Lev ikke gennem skærmen", siger Sander Sanchez om 'Screens'.

Nummeret er skrevet af Jonas Thander, Liam Craig og Christopher Wortley.

Hør 'Screens' her:

Sys Bjerre - 'Honestly'

Sys Bjerres Grand Prix-bidrag 'Honestly' handler om klimaforandringer. (Foto: © Petra Kleis)

Hun er kendt for hits som 'Malene' og 'Alle mine veninder', og nu er Sys Bjerre klar med en spritny sang, som hun skal deltage med i Dansk Melodi Grand Prix 2020.

Den erfarne sangerinde brød igennem i 2008, og siden er det blevet til fire studiealbum - og så har hun også engang været vært på det legendariske musikprogram 'Boogie'.

Hendes Grand Prix-bidrag 'Honestly' handler om klimaforandringer og er skrevet af Lasse Lyngbo og Sys Bjerre selv.

- Det er en sang, der betyder meget for mig, og den kommer direkte fra mit hjerte. Jeg vil ikke bare underholde med min musik. Jeg vil skabe forbindelser, og for mig at se står vi mennesker på tærsklen til en ny, kærlig verden - vi skal bare turde tage springet, siger Sys Bjerre.

Hør 'Honestly' her:

Dansk Melodi Grand Prix ruller over skærmen den 7. marts, og du kan følge med i herlighederne direkte på DR1 og DRTV. Vil du opleve showet live, kan du også købe billetter her.