Klare regler: Så stort må dit flag være til Grand Prix'et

Når tusindvis af fans skal heppe på Basim og de andre deltagere til Det Internationale Melodi Grand Prix må de meget gerne have flag med. Men der er dog grænser…

Nej, du må ikke tage et flag så stort som dette med til Eurovision i B&W Hallerne... med mindre det grønn omkring det er din bonsai-have ... (© Colourbox)

Hvis du har lyst til at heppe på Basim eller en af de andre kunstnere til Det Internationale Melodi Grand Prix, så er det jo oplagt at vise din begejstring med et flag.

Men selvom der er højt til loftet i B&W Hallerne, så er der dog grænser for, hvor store flag, man må tage med ind til de i alt ni shows på Refshaleøen, lyder det nu fra DR:

Så store må flagene være

Til de ni Eurovision-shows i B&W Hallerne er der en grænse for størrelsen på flag og bannere.

Flag og bannere uden stang/pind:

Maksimalt 120 cm x 80 cm.

Flag på plasticpind:

Pind maksimalt 60 cm. Flag maksimalt A2-størrelse (42cm x 60cm).

- Vi vil selvfølgelig meget gerne have fest og farver, og alle er mere end velkomne til at tage deres lands flag med ind til showet, siger DRs showchef, Jan Lagermand Lundme.

- Men vi sætter nogle grænser for, hvor store flagene må være. Både af hensyn til sikkerheden i hallen, og fordi vi gerne vil sikre, at alle i publikum kan se for de andres flag.

I faktaboksen her på siden kan du se, hvor store flagene må være - med og uden pind i.

Hvis du ikke kan få afløb for din flag-trang med de fastsatte størrelser, kan vi her fra dr.dk/grandprix anbefale, at du gør som masser af andre Eurovision-fans: Lav dit eget flag i mad, tøj, med biler, containerskibe eller hvad du nu ellers lige har i nærheden.

Bagefter tager du et billede af dit flag, smider det på twitter eller Instagram og husker at give det hashtagget #myeurovisionflag. Læs mere om den kampagne her.