København bliver vært for internationalt Melodi Grand Prix

Hovedstaden slog Herning og Horsens. Eurovision Song Contest 2014 skal foregå på Refshaleøen.

Refshaleøen skal omdannes til en Eurovision Island, når det internationale Melodi Grand Prix kommer til hovedstaden til maj næste år. (Foto: Michael Søndergaard © DR)

Nu er afgørelsen faldet: Det bliver København, som bliver værtsby for næste års internationale Melodi Grand Prix.

B&W-hallerne på Refshaleøen bliver dermed rammen om tre musikshows med semifinale 6. og 8. maj og finale 10. maj 2014.

Eurovision i København
  • Det er tredje gang, Eurovision Song Contest afholdes i København (1964, 2001 og 2014).
  • Der er semifinaler 6. og 8. maj og finale 10. maj. Før hvert show gennemføres der 3 generalprøver - to dage inden hver udsendelse og én samme dag som udsendelsen.
  • B&W hallen er på ca. 10.000 m2 og omkring 60 m. fra gulv til loft.
  • Eurovision Park på over 40.000m2 med blandt andet aktiviteter og forlystelser, musikalske optrædener samt mulighed for at få mad og drikke.
  • Pressecenter på ca. 8.000 kvadratmeter, med bredbåndsopkoblinger for op til mindst 1500 journalister.
  • Akkrediteringssystem for op til omkring 10.000 akkrediterede deltagere, pressefolk og fans.
  • Der er over 20.000 hotelværelser i Storkøbenhavn. 3.600 hotelværelser reserveret til Eurovision 2014.
  • Refshaleøen udgør ca. 500.000 m2. Øen husede B&W-skibsværftet frem til 1996. I dag er her bl.a. arbejdspladser, gallerier, strandbar og restauranter.
  • Projektselskabet bag samarbejdet med DR er Københavns Kommune, Region Hovedstaden, Wonderful Copenhagen og Refshaleøen Holding.
Det kan dr.dk/grandprix i dag bekræfte.

Herning og Horsens med i opløbet

Både København, Herning og Horsens har budt ind på at få Eurovision Song Contest til byen, og søndag aften blev kontrakten med hovedstaden skrevet under.

- Vi har den målsætning, at alle de gæster, som kommer hertil, skal føle sig velkomne. Grand Prix'et skal gerne blive en kæmpemæssig folkefest. Noget vi kan samles om, begejstres over og glædes ved - både herhjemme og i resten af Europa. Og så satser vi selvfølgelig også på, at det bliver en begivenhed, som vi alle sammen kan være stolte over i lang tid fremover, siger generaldirektør i DR, Maria Rørbye Rønn, i en pressemeddelse.

Det tredje Eurovision i København

Det er tredje gang, at verdens største musikkonkurrence kommer til København. I 1964 foregik det i Tivolis Koncertsal og i 2001 i Parken.

- Jeg er glad for og stolt over, at det er lykkedes at trække Grand Prix'et til København, siger overborgmester, Frank Jensen (S).

- Vi glæder os til at vise Danmarks hovedstad fra sin bedste side. Sammen med resten af Danmark vil vi tage imod fans, journalister og alle andre besøgende med åbne arme. Med valget af Refshaleøen, er jeg sikker på, at vi får en spændende og nyskabende ramme for det europæiske Melodi Grand Prix i 2014, lover han.

Refshaleøen omdannes til Eurovision-Island

Det bliver altså i de historiske skibsværftshaller på Refshaleøen i Københavns Havn, at sangere fra hele Europa skal dyste til maj næste år.

Tanken er, at hele Refshaleøen bliver omdannet til en "Eurovision Island", hvor danskere, deltagere og europæiske gæster kan samles om Melodi Grand Prix'et, forklarer Pernille Gaardbo, som er DRs hovedansvarlige på det internationale Melodi Grand Prix:

- Med valget af B&W-hallerne er vi godt på vej til at folde den mest nyskabende arena ud nogensinde. Det er vores ambition at forny showet i både form og indhold, så det bliver en nutidig opdatering med respekt for traditionerne, siger hun.

(© Openstreetmap.org)

DR holder pressemøde i Koncerthusets foyer i DR Byen kl. 12 i dag.

Følg mødet direkte og få mere at vide om planerne for Eurovision Song Contest her på dr.dk/grandprix hele dagen.