København kan score kassen på svensk Grand Prix-fest

Det vil få enorm betydning for København, hvis Malmø får Eurovision-værtskabet frem for Göteborg eller Stockholm.

(© Pressefoto)

Knap har svenske Loreen rystet konfettien ud af sit lange, sorte hår efter sejren i lørdagens Eurovision-finale i Aserbajdsjan, før kampen om, hvem der skal lægge rammer til næste års popfest, er brudt ud.

Både Stockholm, Göteborg og Malmø har budt ind på værtskabet, og set med danske øjne vil det have enorm værdi, hvis Eurovision Song Contest 2013 bliver præsenteret fra Malmø.

- Alle tre byer er dygtige eventbyer, men det vil selvfølgelig være dejligt for os, hvis det bliver Malmø. Det vil give os et kæmpe vindue af muligheder, siger udviklingsdirektør i Wonderful Copenhagen, Peter Rømer Hansen, til dr.dk/grandprix.

Enorm brandingværdi for København

Han vil dog ikke sætte tal på, præcis hvor stor værdi det kan få for København at være nabo til verdens største tv-konkurrence.

- Det vil selvfølgelig give København nogle turistindtægter, men først og fremmeste vil det have en enorm brandingværdi, at Øresundsregioner bliver vist i tv til hele Europa. Den slags PR kan man ikke købe for penge, så der er vi i høj grad afhængige af denne slags events, forklarer Peter Rømer Hansen.

Kommunalpolitikere fra Malmø fremhæver netop nærheden til København, når de skal overbevise svensk tv om, at de skal lægge rammer til det europæiske Melodi Grand Prix, som skal afvikles 14., 16. og 18. maj 2013. Og det er rigtigt set, mener man i Wonderful Copenhagen.

- Malmø er sammen med København del af en fantastisk region, som er så rig på kultur, events og livskvalitet. Det kan godt være, folk ikke går rundt i folkedragter som nogen gør i Aserbajdsjan, men så køre vi på cykler, har et rent miljø og noget af den højeste livskvalitet i Europa, siger Peter Rømer Hansen.

"Vi er klar"

Svensk tv holdt mandag sit første planlægningsmøde om Eurovision Song Contest 2012.

- Mødet handlede ikke om nogen bestemte steder eller arenaer, og det spørgsmål er ikke afgjort endnu. Det ligger uger fremme i tiden, lød den kortfattede udmelding fra SVT's pressechef, Anders Hvidfeldt, ifølge nyhedsbureauet TT Spektra.

Fra dansk side vil man ikke blande sig i beslutningen om værtskabet.

- Den diskussion skal overlades til svenskerne selv, men det er klart, hvis det europæiske Melodi Grand Prix kommer til Malmø, så vil vi støtte op om det på samme måde, som vi arbejder med andre store arrangementer i regionen. Vi er i hvert fald klar!

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk