KORT Få overblik over trafikken til Grand Prix

Se kortet over trafikændringerne til- og fra Refshaleøen, hvor Det Internationale Melodi Grand Prix afholdes den 5.-10. maj

I kortet herover kan du klikke på alle ikoner og linjer og se alle de ændringer, der er i trafikken. De gule markeringer er for offentlig transport, de blå er for private biler, busser og taxier - og de grønne er ændringer for cykler og gående.

Opdatering 05.05: Siden artiklen blev skrevet, er der sket ændringer i parkeringsforholdene i forbindelse med Eurovision. Parkering på Gasværksgrunden er nu gratis, de der har købt billet på forhånd, vil få pengene refunderet.

Handicappede kan ikke længere parkere ved B&W Hallerne, men skal også parkere på Gasværksgrunden. Herfra er der arrangeret gratis flextrafik for gæster med handicap-billet til showet. Se dr.dk/grandprix' seneste artikel om trafik til Refshaleøen her

Kort og artikel er baseret på værtsbyen HCCs trafikplan, som den blev præsenteret 10. april. Følg med i løbende ændringer og opdateringer om transport til Eurovision her:

Host City Copenhagens trafik-information

Movias site om Eurovision-transport

Når de mange publikummer skal frem og tilbage mellem Refshaleøen og det øvrige København under Eurovision Song Contest 2014, kan de komme med bus, båd, på cykel eller til fods. Og med en shuttlebus fra parkeringspladsen, hvis de har købt P-plads sammen med Grand Prix-billetten.

I kortet herover kan du klikke på alle ikoner og linjer og se alle de ændringer, der er i trafikken. De gule markeringer er for offentlig transport, de blå er for private biler, busser og taxier - og de grønne er ændringer for cykler og gående.

Kom godt frem til Eurovision Island

Følg tjek-listen her og kom godt frem til dit Grand Prix-show

1. Kom i god tid før showet
På den måde undgår du den værste trafik. Der vil være et stort publikumsområde uden for B&W-hallerne med Grand Prix-stemning, musik, mad- og ølboder.

2. Lad bilen stå
Der er kun plads til 650 biler på de forbestilte parkeringspladser til hvert show og ingen ekstra parkeringspladser i området.

3. Sejl til Eurovision Island
Havnebusser og havnerundfartsbåde sejler fra enden af Nyhavn og fragter dig til Eurovision Island på 15 minutter.

4. ..eller tag bussen
Linje 9A er omdannet til Eurovision-ekspres og ruten er forlænget, så den kører til Refshaleøen. Du kan tage den fra Hovedbanegården eller Christianshavns Torv.

5. Hop på cyklen eller gå
Der er anlagt en ny cykelsti og en gangsti på Refshaleøen, hvor Krudtløbsvej ender.

Herunder kan du læse en udvidet beskrivelse af transportplanen:

Ad landvejen: Tag bussen

Der indsættes 18 ekstra busser på linje 9A, og ruten forlænges, så busserne går hele vejen til Refshaleøen. Via busserne regner man med, at man har samlet kapacitet til at fragte 5000 publikum til Eurovision Island pr show.

Man kan hoppe på busserne enten på Hovedbanegården eller på Christianshavns Torv, der bliver knudepunkt for landtrafikken.

Her skal hjemmeværns-folk og trafik-politi sørge for at dirigere trafikken, så busserne kan komme igennem. På Holmen og Refshaleøen bliver der spærret for bilkørsel, ud over ærindekørsel for beboere, varekørsel og ansatte på arbejde.

Til vands

Host City Copenhagen (HCC) opfordrer gæsterne til at tage turen med båd til Refshaleøen. Ambitionen er, at 60 procent af publikum skal komme til Eurovision Island ad den sceniske rute over vandet fra Nyhavn.

For at realisere det, bliver havnebusserne suppleret med seks havnerundfarts-både på peak-tidspunkterne, så man kan transportere flere mennesker til Refshaleøen ad vand-vejen.

Med den udvidede flåde kan der ifølge Host City Copenhagen transporteres 2260 passagerer i timen.

Ekstra parkeringspladser

Selv om den offenlige transport får et boost, vil der nok være dem, der foretrækker - eller ikke har andet valg end - at komme i bil.

Og når man er i bil er der ét spørgsmål, der altid optager sindet: Hvor kan jeg finde en parkeringsplads?

I forbindelse med Eurovision bliver der etableret en parkeringsplads på Gasværksgrunden i Sundby, Amager Strandvej 5, med plads til 1300 biler.

Bemærk: Tidligere har der været meldt et tal ud, som hed 650 pladser pr show på Gasværksgrunden. På det tidspunkt havde arrangørerne delt pladsen op, så kun halvdelen var i brug til hvert show på de dage, hvor der er to show. Det er nu ændret, så alle 1300 pladser er tilgængelige hele tiden

Parkeringsbilletterne vil blive solgt på forhånd, så man er sikker på, at man har en parkeringsplads, inden man kører hjemmefra.

Medmindre man har sikret sig én af de 650 pladser, anbefaler HCC, at man parkerer bilen uden for byen og bruger offentlig transport til at komme frem til Refshaleøen.

Der vil ikke være yderligere parkeringsplader i området, oplyser HCC til dr.dk/grandprix.

Gå-ben og cykelhjul

Sidst men ikke mindst kan man selvfølgelig vælge at bevæge sig til Eurovision Island til fods eller på cykel, og til det formål findes der en nyanlagt sti til Refshaleøen.

I trafikplanen regner man med, at cirka 1000 publikum pr show vil ankomme på cykel.