Lee Hutton

Den engelske boyband-stjerne Lee Hutton kommer til Danmark for at synge pophittet 'Hollywood Girl'. - Den har noget frisk og universelt over sig, som vil give den nogle fantastiske muligheder i Eurovision, siger han om sangen.

Den engelske boyband-stjerne Lee Hutton komemr til Danmark for at synge pophittet 'Hollywood Girl'. - Den har noget frisk og universelt over sig, som vil give den nogle fantastiske muligheder i Eurovision, siger han om sangen.Engelske Lee Hutton har sunget og spillet guitar, siden han var 11 år gammel.

Gennem årene har han turneret med seks forskellige bands inden for genrerne pop, rock og folk. Senest har han været del af den irske popgruppe Industry, der toppede de irske hitlister flere gange, og det var gennem dette band, han mødte sine danske venner Matilde og Sune, som han har besøgt og skrevet med gennem de sidste halvandet år.

Lee elsker Danmark og danskerne, og derfor håber han også på at få lov til at repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Düsseldorf til foråret:

- Jeg er så glad for, at jeg måske får chancen for at repræsentere Danmark i dette års konkurrence, for jeg elsker at være her. Jeg har stor respekt for danskerne og tror, at vores sang har noget frisk og universelt over sig, som vil give den nogle fantastiske muligheder i Eurovision, siger Lee Hutton.

OM SANGSKRIVERNEBag nummeret 'Hollywood Girl' står Matilde Kühl, Sune Haansbæk og Ian Mack.

De mødtes på en sangskriver-camp, og deres ambition var at skrive en klassisk boyband-popsang, som de mener den skal lyde i 2011. Det kom der en ægte kærlighedssang ud af - 'Hollywood Girl' handler om, hvor svært det er at udtrykke sine følelser over for drømmepigen.

Allerede ved sidste års Melodi Grand Prix stiftede danskerne bekendtskab med Matilde Kühl. Her stod hun nemlig på scenen som den ene halvdel af MariaMatildeBand og optrådte med sangen 'Panik!'. Denne gang nøjes hun med at have nerver på i green room, når sangen skal fyres af fra scenekanten.

- Det var en sindssygt sjov, men også benhård festuge vi var igennem sidste år. Så denne gang glæder jeg mig til at sidde på sangskriversiden, siger Matilde, der som sangskriver blandt andet står bag Paradise Hotel-hittet 'Beatet i mit hjerte'.

Sune Haansbæk har som sangskriver/producer arbejdet med bl.a The Fireflies, Bryan Rice og Sukkerchok. Desuden har han som guitarist turneret i ind- og udland med navne som Henning Stærk, Bruce Guthro og Peter Belli.

Ian Mack begyndte sin musikalske karriere, da han som kun 17- årig signede hos WEA Records and Warner Publishing. Siden har han arbejdet med mange store stjerner - blandt andre Leonna Lewis, Take That, Keane, Boyzone, Sir Cliff Richard og Whitney Houston.

Lee Hutton med to af sine sangskrivere, Matilde Kühl og Sune Haansbæk. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR)

BLÅ BOG: LEE HUTTON

Hvad håber du, at få ud af at være med i Melodi Grand Prix?

- Jeg håber, at folk tror på, at min sang kan gå hele vejen, og at jeg er manden, der kan gøre det for Danmark.

Beskriv den sang, som du skal synge, med nogle stikord! - Hvordan skiller din sang sig ud i mængden?- Den har god energi, mange hooks, er super godt bygget op og har en meget international appel. Det er umuligt ikke at kunne lide min sang, uanset hvor gammel eller ung man er og uanset hvor man er fra - den er feel good-sangen for Eurovision 2011!

Hvordan kan du forny dansk Melodi Grand Prix?- Ved at tilføre konkurrencen et internationalt tilsnit, og med en sang skrevet af top-dygtige danske sangskrivere, og som vil blive et hit i et hvilket som helst europæisk land.

Danmark går efter sin tredje Eurovision-sejr i Düsseldorf til maj. Forklar, hvorfor du kan vinde!- Jeg kan vinde fordi sangen og måden den fremføres på har et internationalt appel, jeg tror på sangen og den optræden jeg skal give, og jeg ville være meget stolt over at skaffe sejren i hus for Danmark!

Hvad er det første, du tænker på, når jeg siger: "Melodi Grand Prix"?- Energi og enhedsfølelse!

Hvad er din yndlings-sang fra Melodi Grand Prix, og hvorfor?- Brdr. Olsens 'Smuk som et stjerneskud' fordi den er optimistisk, smadder godt skrevet og har mange gode hooks!

Hvilken af Tommy Seebachs mange Grand Prix-sange vil du helst lave en coverversion af?- Jeg kan bedst lide 'Under stjernerne på himlen'.

Hvis du skulle være en stjerne fra grandprix-historien for en aften, hvem skulle det så være - ABBA, Dana International eller Brdr. Olsen? - Eller en helt fjerde?- Brdr. Olsen, for så kunne jeg opleve stoltheden og respekten ved at være en del af den danske kultur-arv.

Hvad er det største øjeblik, du har oplevet som sanger/musiker, indtil videre?- Det var, da jeg og de andre i bandet Industry hørte, at vores første single var gået nr. 1 på de irske singlehitlister.

Mottoet for årets Eurovision Song Contest er 'Feel Your Heartbeat'. Hvad får dit hjerte til at slå lidt hurtigere?- Den fantastiske buzz, der er ved at stå backstage, lige inden man skal ind på scenen, og den efterfølgende reaktion fra et veloplagt publikum!

Hvis du vinder i Ballerup, hvem er så den første, du ringer til?- Jeg vil få alle mine venenr på et conference-call og råbe til dem, at jeg har vundet, og bagefter komme det på Facebook og dele det med hele verden!

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5328a53c6187a21a38d59ccdhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327168a6187a21a38d587d4http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5328a5b26187a21a38d59cd9http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532716126187a21a38d58796

FacebookTwitter