Legendarisk 90'er-ikon overrasker: Skal være med i Melodi Grand Prix

Dj'en Darude, der i 1999 storhittede med 'Sandstorm', skal repræsentere Finland ved årets Eurovision.

Darude hittede stort i 1999 med nummeret 'Sandstorm'. Nu er han klar til Grand Prix-scenen. (Foto: PYMCA © © Gonzales Photo/Jarle H. Moe)

- DAKKE-DAKKE-DAK! DAKKE-DAKKE-DAK! DAKKE-DAKKE DAK!

Er du også en af dem, der har skrålet med på kæmpehittet 'Sandstorm'?

Så kan du glæde dig til igen at dakke med, når den finske dj Darude til maj repræsenterer sit hjemland ved årets Eurovision Song Contest.

Finsk tv afslørede i dag, at den 43-årige stjerne-dj, hvis borgerlige navn lyder Ville Virtanen, skal repræsentere Finland, når årets musikalske sammenskudsgilde finder sted i Tel-Aviv i Israel.

- Det her er en kæmpe ære og en enorm udfodring. Jeg har lavet alt muligt forskelligt og optrådt for store publikummer, men jeg har aldrig været involveret i det her tv-show. Da jeg blev spurgt, kunne jeg ikke sige nej, udtalte Darude, da han i dag blev præsenteret som årets finske Eurovision-håb ved en pressekonference i Helsinki.

Tilbage i 1999 hittede Darude stort med trance-nummeret 'Sandstorm', der blandt andet gik nummer ét i Storbritannien og Norge.

Herhjemme blev sangen også et kæmpehit, og sidste år overraskede Darude alle, da han pludselig dukkede op på Smukfest, hvor han gæsteoptrådte sammen med 'Lågsus'-værterne Nicholas Kawamura og Pelle Peter Jensen, kendt fra P3.

I dag er sangen også en populær meme, der særligt bruges på Youtube.

Lyt til 'Sandstorm' her:

Ingen hjælp fra danskerne

På Eurovision-scenen får Darude selskab af sangeren Sebastian Rejman, men hvilken sang de skal fremføre ved årets Eurovision, beslutter de finske tv-seere først ved en national finale den 2. marts.

Darude skal dog i første omgang ikke regne med støtte fra de danske tv-seere. Finland deltager nemlig i årets første semifinale, mens Danmark er med i den anden semifinale.

Derfor kan vi herhjemme først stemme på den finske dj, hvis han kvalificerer sig til den store finale, hvor alle 42 deltagerlande har stemmeret.

Hvem der skal repræsentere Danmark, finder vi ud af, når årets Dansk Melodi Grand Prix løber af stablen den 23. februar i Herning. Årets deltagere offentliggøres torsdag den 31. januar.

Finnerne sætter deres lid til Sebastian Rejman (tv.) og Darude, når Finland til maj dyster i Eurovision Song Contest. (Foto: Anton Sucksdorff © Yle)
Facebook
Twitter