Lise uddeler Danmarks point

- Jeg glæder mig til at råbe ”Helllooooo Düsseldorf!”, siger Grand Prix- og X Factor-værtinden, som skal præsentere danskernes stemmer i Eurovision-finalen 14. maj.

"Og de 12 point fra Danmark går til…" Hvert år er det en kendt Grand Prix-personlighed, der får lov til at sige de berømte ord i Eurovision-finalen. Og i år tilfalder æren tv-værten Lise Rønne, kan dr.dk/grandprix i dag afsløre.

- Det er en stor ære at blive spurgt, synes jeg. Jeg har siddet hele min barndom og beundret de fine - og ofte høje - frisurer på de forskellige pointafgivere, og nu skal jeg selv være én af dem. Jeg lover, at vi nok skal gå i tænkeboks omkring det med frisuren, griner hun.

Lise Rønne er kendt som én af DRs mest erfarne tv-værter, og hun har bl.a. styret seerne sikkert gennem tre sæsoner af X Factor. Alligevel kan hun godt blive nervøs ved tanken om, at der er op til 125 millioner seere, der vil kigge med ved finalen lørdag 14. maj.

- Er det virkelig så mange? Okay så - jo, jeg skal ret sikkert nok få lidt svedige håndflader!

Blev grebet af stemningen

Lise Rønne fik sin Grand Prix-debut som vært for den danske del af konkurrencen tilbage i februar måned sammen med veteranen Felix Smith, der har præsenteret showet både i 2009, 2010 og 2011.

- Det var en superfed oplevelse! Jeg husker nok bedst følelsen af at være til stede, selvom jeg jo egentlig havde rigeligt at se til. Både Felix og jeg sad og rockede med under sangene, og det var sgu hyggeligt at blive så grebet af stemningen, husker hun.

Dengang kom Felix med et tilbud til hende - på vers i bedste Søren Pilmark-stil: "Kære Lise, nu jeg vil dig spørge/ om du mig den ære vil gøre/ min medværtinde at være ved det europæiske Grand Prix/ så må du sige Royaume-Uni." Og Lise står ved sit ja.

- Haha, jeg tror langt om længe, det er lykkedes os at google os til, hvad det nu egentlig er, "Royaume-Uni" betyder - så ja, jeg har vist ingen undskyldning for ikke at troppe op næste år, hvis Felix' invitation står ved magt…

"Helllooooo Düsseldorf!"

Men først skal Danmark jo lige vinde konkurrencen foran de 42 andre deltagerlande. De danske drenge fra A Friend in London har deres første prøve på scenen i Esprit Arena i Düsseldorf onsdag 4. maj, inden der er semifinale 12. maj og finale lørdag 14. maj. Og Lise har en god mavefornemmelse på drengenes vegne.

- Jeg tror af hjertet på, at de kan komme langt. Det er en super catchy popsang, som vigtigst af alt er moderne. Jeg er vildt spændt på at se, hvordan de klarer sig!

I forhold til sin egen præstation på finaleaftenen, vil Lise også gøre sit bedste for at gøre sine landsmænd stolte.

- Altså jeg glæder mig til at råbe "Helllooooo Düsseldorf!" - og derfra tror jeg nok, at jeg holder mig til pointene. Jeg forestiller mig, at det ville blive lidt anstrengende i længden, hvis alle landene skulle forsøge sig med en lokal joke.

Følg semifinalerne i Eurovision Song Contest 10. og 12. maj og finalen 14. maj på DR1, DR HD og her på dr.dk/grandprix.

FacebookTwitter