Marcel fra X Factor: Glamboy P fik mig med i Grand Prix

Team Basim: Marcel Gbekle, der blev landskendt i X Factor, bakker Basim op på scenen til Grand Prix. Det er helt forskelligt fra X Factor, fortæller han

(Foto: Michael Søndergaard © DR)

Grand Prix-seere, som også er fans af X Factor, lagde sikkert mærke til, at Basim ikke var det eneste ansigt på scenen, der var kendt fra DRs sangkonkurrence.

Lige bag ham stod Marcel Gbekle, der som en del af gruppen Alien Beat Club kom på en andenplads i X Factor 2009.

De to sangere kendte hinanden på forhånd, men det var ikke Basim, der i første omgang overtalte Marcel til at joine Melodi Grand Prix.

- Det var simpelthen Glamboy P, der insisterede meget på, at jeg skulle være hans korsanger. Da Basim og hans manager så fandt ud af, at jeg skulle være en del af Grand Prix, spurgte de, om jeg også ville være med på deres team, siger Marcel.

Grand Prix er helt specielt

Selv om de begge to er musik-konkurrencer af en slags, så er Grand Prix en helt anden boldgade end X Factor, siger Marcel.

- X Factor er et program, der former nye talenter, der ikke helt ved, hvad de vil med deres musik. I Grand Prix er det kunstnere, som har lang erfaring i branchen og allerede har skabt en masse musik på egen hånd, siger han til dr.dk/grandprix.

Marcel har beskæftiget sig med musik lige siden, han var med i X Factor. I dag turnerer han med soul og funk-bandet 'Soulman Group', som spiller 'oldschool soul og funk' som Stevie Wonder og Ray Charles.

Ud over det arbejder han med at indspille sine egne sange, og så synger han i flere gospel-kor, blandt andet City Gospel, hvor han er med-dirigent.

Stor respons på TV program

Det er ikke kun Grand Prix, der har fået Marcel frisk frem på danskernes nethinde for nylig.

10. april i år deltog den dansk-ghanesiske sanger i DR-programmet 'Mit liv som plejebarn', hvor han fortæller om sin opvækst i plejefamilie og om forholdet til sin biologiske mor.

- Jeg har fået rigtig meget respons på det, og det har jeg virkelig været glad for. Det har været meget skrøbeligt for mig at være med i, for det er ligesom det inderste inde af mig, der er kommet til udtryk, og som andre mennesker lige pludselig kan sidde og følge med i, siger Marcel til dr.dk/grandprix.

Hvor ville jeg være i dag?

Han så programmet sammen med sin biologiske familie på Nørrebro, og det var en følelsesladet omgang: De sad otte mand høj i sofaen med tårerne trillende ned af kinderne.

- Det slog mig, mens jeg sad og så programmet: Tænk hvis jeg ikke havde haft de muligheder jeg havde haft - hvad havde jeg så lavet i dag? Min mor er en stor en stjerne i mine øjne, fordi hun valgte at give mig væk til noget bedre, end hun selv kunne give mig, siger han til dr.dk/grandprix.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter