Melodi Grand Prix 2.0: Sådan bliver showet ændret

Melodi Grand Prix 2015 har fået en større make-over. Underholdningschef Jan Lagermand Lundme afslører her, hvilke forandringer vi kan forvente os af showet 7. februar.

grand prix værterne
Vi kan forvente os store forandringer af Melodi Grand Prix i år, udtaler Jan Lagermand Lundme. (© dr)

Sidste år udtalte DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme, at man ville nulstille Melodi Grand Prix og lancere en version 2.0 med koncentreret fokus på at få sendt en ægte vindersang til Østrig. Nu fortæller han, hvad det helt konkret kommer til at betyde for Melodi Grand Prix 2015.

- Vi har brugt de sidste 5-6 år på at prøve at vinde Eurovision Song Contest. Det lykkedes så i 2103, og derfor begyndte vi at se på, hvad vi skal gøre i Danmark for at være sikre på at sende den rigtige sang af sted hver gang, som kan imponere i resten af Europa, fortæller Jan Lagermand Lundme til dr.dk/grandprix, og uddyber:

- Vi satte os ned og tænkte over, hvad Melodi Grand Prix egentlig handler om. Det handler om drømme; danskernes drøm om at vinde og musikernes drøm om at deltage. Det er drømmen om at gøre Grand Prix til en fest uden lige.

”Drømmen lever”

På baggrund af det kom man op med sloganet ”Drømmen lever” til 2015-udgaven af Melodi Grand Prix. At have et slogan som tema er noget, man har brugt i Eurovision i mange år, men som er noget helt nyt i dansk sammenhæng.

- Sloganet symboliserer den her drøm, vi alle sammen har, og som Melodi Grand Prix er en del af, forklarer underholdningschefen.

- ”Drømmen lever” kommer til at være en slags underhistorie, som kører under hele showet og samler det. Man vil komme til at mærke, at vi ikke har haft et slogan før, siger han.

En gensleben juvel

Jan Lagermand Lundme beskriver Melodi Grand Prix som mere end bare et show, men et fænomen, der har sin egen historie, som betyder meget for rigtig mange danskere. Han understreger, at netop det er vigtigt at huske på, når man står over for en nytænkning af konceptet.

- Vi har valgt et værtspar, som udstråler fornyelse. Jacob (Riising, red.) har stået der før, men Esben Bjerre er ny i det her felt. Han er billedet på, at vi vil noget nyt og moderne, men også holde fast i det traditionelle, fortæller han.

- Alle de her tiltag er forsøg på at forny den kronjuvel, som Melodi Grand Prix er, men at gøre det i respekt for den historie, som showet har.

Helt ny afstemning

Det er ikke kun ideen bag og de underliggende tanker omkring Grand Prix’et, som er forandret. I år sker der også store ændringer i den måde, hvorpå stemmerne afgives og vinderen udpeges.

- Et af de helt store elementer, vi har indført, er den regionsopdelte jury. Der vil sidde en jury og vurdere sangene i hver af de fem regioner, som vi også så det før 2009. Men juryens rolle er fundamentalt forandret og vil blive suppleret af seer-point, der vægter lige så højt som juryernes stemmer.

Melodi Grand Prix 2015 løber af stablen lørdag 7. februar i Gigantium i Aalborg.

Facebook
Twitter