Mere end 30 år efter sin debut: I aften er Stig Rossen tilbage i Melodi Grand Prix

Sanger og Grand Prix-veteran Stig Rossen spiller en stor rolle i dagens show.

Stig Rossen deltog første gang i 1988. (Foto: Dr)

- Vi danser rock, danser rul.

Sådan lød det tilbage i 1988, da en ung Stig Rossen sang og dansede sig ind i Grand Prix-historien ved Dansk Melodi Grand Prix.

Nu, mere end 30 år senere, er den 56-årige sanger så tilbage i Grand Prix'et.

Stig Rossen spiller nemlig en stor og gennemgående rolle i de videoklip, der bliver vist før, hver deltager går på scenen i årets Melodi Grand Prix.

- Det er fantastisk at få lov til at være med i Grand Prix'et igen omend på sidelinjen. Jeg har jo selv været med i konkurrencen to gange før, og det er et ikonisk underholdningsshow at være en del af, siger Stig Rossen.

Stig Rossen fik en fjerdeplads 1988 med sangen 'Vi danser rock og rul', mens han i 2007 fik en tredjeplads med sangen 'Så nær som nu'.

En ung Stig Rossen i Dansk Melodi Grand Prix 1988. (Foto: Jørgen jessen © dr)

I årets videopostkort agerer Stig Rossen Grand Prix-coach for årets ti deltagere og skal sørge for at klæde dem godt på, inden de træder på scenen.

Ved sin side har han den - mere eller mindre - kiksede assistent Ludvig, spillet af Jesper Groth, der er kendt fra serier som 'Yes No Maybe' og 'Klaphat'.

Men har Stig Rossen mon fået så meget blod på tanden, at der er et Grand Prix-comeback i vente?

- Nej, det tror jeg ikke. Jeg synes, at Grand Prix'et skal være for de unge talenter, som kan gøre brug af den eksponering, man får ved at stå på den scene. Den har jeg ikke længere brug for på samme måde, siger Stig Rossen, men lader dog alligevel en lille dør til Grand Prix'et stå på klem:

- Jeg har dog altid sagt, at hvis den rette sang kommer, så er jeg klar.

Stig Rossen deltog også i Dansk Melodi Grand Prix i 2007, hvor han endte på en tredjeplads. Det var året, hvor drag-artisten DQ vandt konkurrencen med nummeret 'Drama Queen'. (Foto: Dr)

Se alle postkort-videoerne med Stig Rossen og årets deltagere her:

1 Simone Emilie

2 Jasmin Gabay

3 Rasmus Faartoft

4 Marie Isabell

5 Sigmund

6 Humørekspressen

7 Julie & Nina

8 Teit Samsø

9 Leonora

10 Leeloo

Outtro:

Facebook
Twitter