Mike Sheridan laver musik til Eurovision: Jeg tror, jeg har ramt den

Mike Sheridan fortolker velkendte temaer af Bent Fabricius-Bjerre til årets Eurovision.

(Foto: Mikkel Bache)

Han har været en fast del af den elektroniske scene i Danmark siden 2008, hvor han udgav albummet 'I syv Sind' bare 16 år gammel.

Siden har Mike Sheridan udbredt repertoiret til filmmusik, lydkunst og remix af andre kunstnere. Og nu skal han altså lave musik til dette års Eurovision.

'Det har været skidesjovt'

Nærmere bestemt skal han lave musik til en moderne fortolkning af H.C. Andersen-eventyret 'Den Grimme Ælling', hvor dans og musik skal underholde 170 millioner af seere i pausen mellem landenes sange.

- Det har været skidesjovt at lave. Faktisk har det været noget af det, jeg har nydt allermest i lang tid. Jeg har haft et fedt samarbejde med Kenneth Kreutzmann (ledende chefinstruktør, red) gennem hele processen. Og jeg tror, jeg har ramt den ret godt, siger Mike Sheridan.

Bent Fabricius-Bjerre i fri fortolkning

- Jeg taget udgangspunkt i fire af Bent Fabricius-Bjerres temaer, som jeg så har fortolket frit og sat sammen i et nyt lydunivers. Det er altså den velkendte Bent, men brugt i nogle nye narrativer. Tonerne er der, men der er også noget helt nyt at hente, siger Mike Sheridan om musikken.

Musikken han har lavet, skal fungere med de mange dansere, men det skal også nå ud til de mange seere bag tv-skærmene:

- Det har været sindssygt fedt at lave musik til tv. Jeg har fokuseret mest på, at musikken skal fungere med danserne. Jeg ser selv meget dans og er ret vild med at se ballet, men også contemporary dans, så det er danserne og musikken, der er vigtigst, siger Mike Sheridan til dr.dk/grandprix.

Glæder sig til showet

Mike Sheridan skal også ind og se showet på Refshaleøen. Både fordi han glæder sig til at se dansen gå op i en højere enhed med den musik, han har lavet, men også fordi han synes Grand Prix er lidt sjovt:

- Jeg har jo selv været væk fra mainstream-musikken i lang tid, men jeg har altid syntes, at Grand Prix er sjovt at se. Folk har jo tit nogle vanvittige sceneshows, siger Mike Sheridan.

Facebook
Twitter