Monte Carlo kommenterer Eurovision på DR3: Det handler ikke om musik!

P3-stjernerne Peter Falktoft og Esben Bjerre skal guide seerne på DR3 gennem Grand Prix-finalen 10. maj.

(Foto: © Søren Bygbjerg, DR)

Det bliver kaotisk og sprængt fyldt med begejstring, når to af Danmarks mest populære radioværter, Peter Falktoft og Esben Bjerre, skal kommentere Eurovision-finalen på DR3 lørdag 10. maj fra kl. 21.

- Vi vil fokusere på det essentielle, så vi kommer ikke til at beskæftige os med musikken, siger Peter Falktoft.

- I stedet kommer der blandt andet ekstra fokus på couturen, for vi er jo begge to forfængelige mennesker.

Har styr på Kølig Kaj og Noller

Peter Falktoft og Esben Bjerre har siden 2012 sendt 'Monte Carlo' på P3 og rejst rundt i Rusland, Mellemøsten senest USA i en serie satiriske dokumentarprogrammer på DR3. De to værter indrømmer gerne, at de ikke har samme ekspertviden om Eurovision-historie som kommentatoren ovre på DR1, Ole Tøpholm.

- Vi ved, at Kølig Kaj havde en oppustelig telefon med på scenen. Vi ved, at Noller fra Brødrene Olsen er en rockstjerne. Og at Emmelie har bare tæer. Det er nok det, siger Peter Falktoft.

- Vi kommer til at forberede os en del for at skabe den rette stemning i studiet. Og ellers tager vi det som en odyssé, hvor vi bliver klogere hen ad vejen.

Falktoft også vært til Eurovision-åbningsfesten

30.000 danskere forlagte sidste år på Facebook at få Monte Carlo som værter for Eurovision, men de er godt tilfredse med i stedet at blive kommentatorer på DR3.

- Selvfølgelig ville vi helst være værter. Men når det ikke kunne blive os, er vi glade for, Esbens far fik tjansen i stedet, griner Peter Falktoft med slet skjult hentydning til tv-værten Nikolaj Koppel.

Peter Falktoft har fået endnu en tjans under Eurovision. På søndag 4. maj er han nemlig vært på den røde løber til den store Grand Prix-åbningsfest på Københavns Rådhusplads sammen med Ulla Essendrop og Abdel Aziz Mahmoud. Den sendes direkte på dr.dk/grandprix fra kl. 17.50.

  • Hvad ved Peter Falktoft om Eurovision?

  • Hvor mange gange er Eurovision Song Contest blevet afholdt? 56 gange (Forkert - det er 59. gang i år).

  • Hvor mange gange har showet været i København? Tre gange - bang bang (Rigtigt - i 1964, 2001 og 2014).

  • Hvordan ligger Basim hos bookmakerne lige nu? Han er nummer tre. Og Sverige ligger foran (Rigtigt - Armenien ligger pt. nr. 1).

  • Hvilket land har vundet Eurovision flest gange? Det må være Sverige (Forkert - Irland har vundet syv gange, mens Sverige har vundet fem gange).

  • Hvordan siger man "12 point" på fransk? Douze point - mit franske er ret udmærket (Rigtigt).