Natasja Crone taler ud: Sådan var det at være Eurovision-vært

13 år efter værtstjansen ved Eurovision kaster Natasja Crone et blik tilbage på 2001, og er også klar med et råd til de nye værter.

(Foto: Bax Lindhardt © Scanpix)

Billedet af Natasja Crone, der - iført en kæmpemæssig, sartrosa drøm af en prinsessekjole - sammen med Søren Pilmark byder hele Europa velkommen til Det Internationale Melodi Grand Prix i Parken i 2001, er ét af de få, krystalklare tv-øjeblikke, der har brændt sig uigenkaldeligt fast på danskernes kollektive nethinde.

13 år efter er Danmark igen værter for verdens største musikkonkurrence, og Natasja Crone er klar til at give et råd videre til de nye, danske Eurovision-værter:

- Enjoy the ride - for når det er overstået, er det jo overstået. Det skal være en fest; både for dem, der kigger på det, og for dem, der laver det. Det er jo ikke rocket science, mener Natasja Crone.

Hænger ikke fast i pailletten

Efter hun smed Grand Prix-kjolen tilbage i 2001 har Natasja Crones tv-karriere taget en mere seriøs drejning: Hun har i de seneste syv år været fast nyhedsvært på TV2.

- Jeg har lavet nyheder i syv år nu, så det er jo ikke fordi, jeg har hængt fast i pailletten, siger Natasja Crone.

"Dengang fyldte kritikken ikke"

Hun har i det hele taget kun gode minder i forbindelse med sin oplevelse som Eurovision-vært. Kritikken, der siden har været af værtskabet - og blandt andet har gået på det rimfyldte manuskript og en mekanisk fremtræden - var ikke noget, der fyldte i 2001:

- Jeg synes simpelthen, at det er så i orden, at folk synes, hvad de synes. Men dengang fyldte kritikken ikke så meget, som den gør nu. Dengang var det en fest - også dagen efter, forklarer Natasja Crone.

- Jeg fik en opgave: Her er et manuskript, her er dine kjoler og det er sådan her, du skal være vært. Jeg havde jo hverken komponeret melodierne eller spillede på violin, uddyber hun.

"Det er once in a lifetime"

Hvorvidt dette års værter skal spille på violin, når Det Internationale Melodi Grand Prix til maj løber af stablen fra Refshaleøen i København, ved vi endnu ikke. Men det bliver første gang i mere end et årti, at danske værter brager ud gennem tv-skærmene til op imod 170 millioner seere:

- Det er jo once in a lifetime. Jeg tror, at hvad end man er vært på, så er det stort at stå på sådan en stor scene. Jeg har stået foran hele Parken, og det tror jeg ikke, jeg kommer til igen, slutter Natasja Crone.

Facebook
Twitter