Nedtur: Sanne Salomonsen færdig i svensk Grand Prix

Den danske rock-mama stod ikke distancen, og er nu ude af det svenske Melodi Grand Prix. Det står klart efter aftenens delfinale i Malmø.

Sanne Salomonsen stillede op i det svenske Grand Prix med Marie Bergman. (Foto: Janne Danielsson © SVT)

Hele Danmarks rock-mama, Sanne Salomonsen, deltog her til aften i delfinalen af det svenske Melodi Grand Prix i Malmø, i håb om at sikre sig en billet til finalen 14. marts.

Sådan skulle det dog ikke gå.

Det står klart efter aftenens delfinale i Malmø, hvor Sanne, i selskab med Marie Bergman, sang ’Nonetheless’ ind på en 7. og sidste plads - i et felt med i alt syv sange.

Hård konkurrence i delfinalen

Dermed er Sannes Grand Prix-drømme altså slukket for nu.

Aftenens delfinale bød da også på hård konkurrence fra blandt andre Linus Svenning – et ny stjerneskud på den svenske musikhimmel, der imponerede i konkurrencen sidste år – og Grand Prix-veteranen Magnus Carlsson, der tidligere er blevet både nummer to og tre i konkurrencen.

Sanne selv har i øvrigt tidligere været med i broderfolkets Grand Prix, tilbage i 2005.

Seks uger langt Grand Prix

Svenskernes seks uger lange nationale Melodi Grand Prix kaldes Melodifestivalen, og vi skal nu igennem yderligere to delfinaler og en opsamlingsrunde, inden vi er fremme ved finalen, hvor hele Danmarks rock-mama altså desværre ikke er med.

Til maj deltager Sverige i den anden Eurovision-semifinale, torsdag 21. maj, mens Danmarks drenge i Anti Social Media er med i første semifinale to dage før, tirsdag 19. maj. Den store finale finder sted lørdag 23. maj.