Norge: JOWST 'Grab The Moment'

Bag navnet JOWST gemmer sig den 27-årige musikproducer og sangskriver Jonas With Steen, som selv har skrevet musikken til Norges Eurovision-bidrag 'Grab The Moment'.

Sangen bliver sunget af Aleksander Walmann, der i 2012 nåede finalen af den norske udgave af Voice. Han har siden da udgivet flere singler, og i 2014 lagde han stemme til en af figurerne i tegnefilmen Rio 2.​

Bonusinfo

Indtil pointsystemet blev lavet om sidste år, stod Norge faktisk for det højeste antal point, der nogensinde er opnået i Eurovision Song Contest.

I 2009 lykkedes det nemlig Alexander Rybak at score hele 387 point med sangen 'Fairytale' - kun seks ud af 41 lande havde ikke Norge i top 3.

Norge i Eurovision Song Contest

Norge debuterede i Eurovision Song Contest i 1960 og er dét land, der er endt på en sidsteplads flest gange. Hele 11 gange er nordmændene havnet på sidstepladsen - fire af gangene endda med nul point, hvilket også er rekord.

Norge har dog også tre sejre at se tilbage på.

Den første kom i 1985 med Bobbysocks' 'La det swinge', i 1995 fulgte Secret Gardens 'Nocturne', og i 2009 blæste Alexander Rybak så Europa omkuld med 'Fairytale'.

FacebookTwitter