Nu er alle Eurovision-sangene fundet: Her er Danmarks største konkurrenter

Bookmakerne spår en dansk finaleplads ved årets Eurovision Song Contest, men dansk sejr bliver det ikke til.

Netta fra Israel og Mikolas Josef fra Tjekkiet er blandt Danmarks største konkurrenter ved årets Eurovision Song Contest, hvor Rasmussen (i midten) skal forsvare de rød-hvide farver. (Foto: Pressefoto/Scanpix)

Danmark kommer i finalen, men det bliver Israel, der løber med sejren i årets Eurovision Song Contest.

Sådan lyder dommen hos de internationale bookmakere, der nu er klar med deres spådomme om årets europæiske popfest, efter at alle årets sange er blevet offentliggjort.

I alt 43 lande deltager i årets konkurrence, der løber af stablen i Portugals hovedstad, Lissabon, og ifølge bookmakerne er der gode chancer for en dansk finaleplads i år.

Danmark 'helt sikkert' i finalen

Hjemmesiden Eurovisionworld har sammenlignet vinder-odds fra mere end 16 internationale spilfirmaer, og her ligger det danske bidrag ’Higher Ground’ fremført af Rasmussen lige nu nummer ni ud af de i alt 18 lande, der i den anden semifinaler dyster om én af de ti finalepladser.

Men selvom bookmakerne kun med nød og næppe spår en dansk finaleplads, ser Grand Prix-ekspert Rasmus Petersen anderledes positivt på de danske chancer.

- Vi kommer helt sikkert i finalen i år. Jeg tror ikke, jeg har været så sikker på en dansk plads i finalen, siden vi deltog med Emmelie de Forest i 2013, lyder det skråsikkert fra Rasmus Petersen, der til daglig driver Eurovisionworld, som specialiserer sig i Grand Prix-statistik og odds.

Ser man på hele årets felt af sange, ligger Danmark lige nu nummer 20 i bookmakernes bud på, hvem der løber med Eurovision-sejren.

- Jeg tror faktisk på en dansk placering i top ti i finalen. Vi har en god sang, som skiller sig meget ud, og Rasmussen synger skide godt. Men det hele kommer an på, hvordan sceneshowet ender med at se ud, siger Rasmus Petersen om de danske chancer i finalen.

Israelsk #metoo-sang løber med sejren

Mens Eurovision Song Contest 2019 formentlig ikke skal afholdes i Danmark, så kan de godt begynde at finde konfetti – og pengepungen – frem i Israel.

Lige nu er det nemlig den israelske sangerinde Netta og hendes bidrag 'Toy', der står til at snuppe trofæet til maj.

Israelske Netta er lige nu bookmakernes favorit til at vinde årets Eurovision Song Contest. (Foto: pressefoto)

- Det er en fed og glad sang, som har nogle lidt #metoo-agtige undertoner, som er meget oppe i tiden lige nu. Derudover bliver det første gang, at vi oplever en loop station på Eurovision-scenen, så sangen kommer til at skille sig markant ud, siger Rasmus Petersen.

Selv tror Rasmus Petersen, at slaget om sejren i år skal slås mellem Israel og Estland – og det er bookmakerne enige i.

Det estiske bidrag 'La Forza', en italiensksproget opera-sang fremført af sangerinden Elina Nechayeva, er lige nu bookmakernes næstbedste bedste bud på en Eurovision-vinder.

Estiske Elina Nechayeva spås gode chancer med hendes Grand Prix-bidrag 'La Forza'. (Foto: pressefoto)

- Det er en ikke moderne sang, men den slår virkelig benene væk under én. Nøglen til succes i Eurovision er, at man skiller sig ud fra mængden, og det gør esterne i den grad i år, siger Rasmus Petersen.

Tjekkisk charmør i top 3

Tjekkiet, Australien og Bulgarien, der sidste år fik en andenplads med hjælp fra danske Alex Vargas, afrunder bookmakernes top fem.

Rasmus Petersen har dog ikke den store tiltro til, at nogle af de tre lande løber med trofæet til maj.

Charmøren Mikolas Josef repræsenterer i år Tjekkiet med sangen 'Lie To Me'. (Foto: Youtube)

- Tjekkiet siger mig ikke noget. Han er en flot fyr og ser godt ud på scenen, men sangen er ikke noget specielt, siger Rasmus Petersen om årets tjekkiske bidrag, der spås en tredjeplads af bookmakerne.

Da Danmark i 2014 var værter for Eurovision Song Contest optrådte Jessica Mauboy som australsk æresgæst. I år repræsenterer hun Australien med sangen 'We Got Love'. (Foto: Nikolai Linares)

- Australien sender altid nogle fine og virkelig velproducerede sange af høj kvalitet, men den her sang forsvinder i mængden, spår Rasmus Petersen om sangen 'We Got Love' fremført af den australske sangerinde Jessica Mauboy.

Bulgarien har efter en række år med dårlige placeringer for alvor skruet op for Grand Prix-blusset, og har de seneste par år opnået flotte placeringer ved Eurovision.

I år jagter de sejren med gruppen Equinox og sangen 'Bones', men Rasmus Petersen tror ikke, at Europas musikalske sammenskudsgilde rykker til Sofia i 2019.

Gruppen Equinox repræsenterer i år Bulgarien med sangen 'Bones'. (Foto: BNT)

- Bulgarien har virkelig været hypet i år, og de lå nummer ét hos bookmakerne allerede inden, deres sang overhovedet var blevet offentliggjort. Der er virkelig pisket en stemning op om Bulgarien i år, men jeg tror ikke engang, at de når i top ti i år, siger Rasmus Petersen.

Derudover består årets deltagerfelt blandt andre af den tidligere norske Eurovision-vinder Alexander Rybak, den kontroversielle sangerinde Julia Samoylova fra Rusland og den finske X Factor-stjerne Saara Aalto.

Hvem der løber med sejren i årets europæiske popfest finder vi ud af til maj, når årets show løber af stablen den 8., 10. og 12. maj i Lissabon.

FacebookTwitter