Nu skal Australien være med i Grand Prix – næsten

De er vilde med Eurovision i Australien. Så vilde, at DR nu giver landet en helt central rolle i Grand Prix’ets anden semifinale, torsdag 8. maj.

(Foto: DR Sporten © DR Sporten)

Hvert år, når Det Internationale Melodi Grand Prix løber over skærmene i Europa, følger de intenst med i Australien. Det har de gjort lige siden ABBA vandt i 1974. Ja, faktisk er de helt pjattede med Grand Prix 'down under'.

Nu belønner DR kænguru-landets Grand Prix-engagement:

- Australien har fået lov til at komme med i anden semifinale. De har flere gange spurgt, om de ikke må være med, fordi de er så glade for Eurovision dernede. I år har vi så givet dem lov til at være med på scenen og vise, hvad de kan, fortæller Mikkel Bech, der er redaktionschef på Eurovision i København.

Australsk mellemact

Mere konkret betyder det, at Australien - der har fostret verdensstjerner som Kylie Minogue, Nick Cave og Olivia Newton-John - har takket ja til at levere underholdningen inden afgørelsen falder i anden semifinale i Det Internationale Melodi Grand Prix, torsdag 8. maj.

Og der bliver noget at glæde sig til, når australierne går på scenen med det såkaldte mellemact, lover Mikkel Bech:

- De kommer herop med et stort festfyrværkeri af alle mulige sanseindtryk af, hvad Australien er. De kommer til at arbejde visuelt med hvad Europa er for dem, og hvad Australien er for os i Europa, så det bliver meget stort og spektakulært - og så bliver der rigtig meget humor i det.

Australien elsker det storslåede ved Grand Prix

Mikkel Bech har selv været i Australien for at mødes med folkene på tv-stationen SBS, der står bag Australiens-actet i anden semifinale, og her fik han, blandt andet, lejlighed til at spørge ind til, hvorfor de er så vilde med Grand Prix.

- Australierne kan godt lide det storslåede ved Grand Prix'et og det, som de selv betegner som det lidt kitschede; men folk dernede tager det dybt seriøst, og der er virkelig mange, der ser det. Det er stort for dem.

- Og så har rigtig mange af dem jo europæisk blod i årerne, så for dem er det også en connection til deres rødder i Europa. Jeg tror mange australiere på en eller anden måde har Europa i sig, og mange kan relatere sig til showet, uddyber Mikkel Bech.

Det er i øvrigt også SBS, der hvert år sender Eurovision-showene ud til de australske seere - lidt forskudt af Europa, på grund af den store tidsforskel.

Facebook
Twitter