Nu skal Rasmussens arvtager findes: Herning vært for Dansk Melodi Grand Prix 2019

Herning bliver vært for Dansk Melodi Grand Prix for femte gang, når konkurrencen skal afholdes i Boxen i 2019.

I år vandt Rasmussen Dansk Melodi Grand Prix i Aalborg. Hans efterfølger skal findes i Herning. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

- Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2019 er…

Svaret på dét spørgsmål får vi lørdag den 23. februar næste år, når DR atter blænder op for Dansk Melodi Grand Prix.

Det bliver den 49. udgave af konkurrencen, som altså skal holdes i Boxen i Herning.

Og ifølge DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, kan man godt begynde at glæde sig til årets store popfest allerede nu.

- Det er en stor, national begivenhed hvert år. Og stemningen, specielt i Boxen i Herning, er fuldstændig fantastisk, når vi er der. Man mærker virkelig, hvordan folk har lyst til det her. Så jeg er sikker på, at dem i salen og foran skærmene derhjemme får en god og unik oplevelse, siger Jan Lagermand Lundme.

Det er femte gang, at Herning inviterer til Melodi Grand Prix-fest, og tidligere har man da også fundet en senere Eurovision-vinder i byen - nemlig i 2013, hvor Emmelie de Forest vandt med 'Only Teardrops'.

Emmelie de Forest jubler over sejren i Dansk Melodi Grand Prix i Herning i 2013. Siden hen vandt hun som bekendt også hele Eurovision i Malmø. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

Også Rollo & King, som senere blev nummer to i Eurovision, sejrede i 2001 i Herning med 'Der står et billed' af dig på mit bord'.

Jan Lagermand Lundme håber da også, at Herning igen kan være med til at fostre en god placering i den internationale konkurrence.

- Vi går selvfølgelig efter en høj placering igen, det er helt sikkert. Vi er i fuld gang med at lytte til al den indsendte musik nu, og jeg synes, det tegner rigtig godt. Der er virkelig kommet gode sange, så jeg håber og tror på, at det lykkes igen i år, siger han.

Værter endnu ikke på plads

Ligesom man er i fuld gang med at udvælge de ti sange, der skal kæmpe om at blive Danmarks bidrag ved Eurovision i Tel Aviv i Israel i maj næste år, så arbejder man også på højttryk på at finde ud af, hvem der skal være værter i Herning.

Det er nemlig endnu ikke besluttet, siger Jan Lagermand Lundme.

- Vi er i fuld gang med den store proces, så jeg kan ikke sige så meget. Men vi gør os super-umage for at finde den bedste vært eller værter, siger han.

Billetterne til Dansk Melodi Grand Prix 2019 sættes til salg fra nu på fredag den 26. oktober klokken 12 hos DR Billet.

MGP afholdes traditionen en uge efter - det betyder i 2019 lørdag den 2. marts. Billetterne til dette show sættes til salg fra den 30. november klokken 12 hos DR Billet.

Chef for partnerskaber i DR Kultur Søren Therkelsen (i midten) var tirsdag i Herning for at overrække byen værtsskabet for næste års danske Melodi Grand Prix til administrerende direktør for Jyske Bank Boxen Georg Sørensen (tv.) og Hernings borgmester Lars Krarup (V). (Foto: © TONY BRØCHNER)