Ny rekord: 872 vil vinde dansk Melodi Grand Prix

Efter Danmarks sejr ved det internationale Grand Prix har rekordmange indsendt sangbidrag.

(© Eurovision.tv)

Hele 872 sange var dumpet ind gennem DRs digitale brevsprække, da der ved midnat var frist for bidrag til Dansk Melodi Grand Prix 2014.

Dermed er rekorden fra sidste år slået med flere længder, da der her var 692 sangbidrag.

- Det er vanvittigt fedt! Hvor er det bare fantastisk, jubler DRs underholdningsredaktør Rasmus Ladefoged til dr.dk/grandprix.

Moderne Grand Prix tiltrækker

Han er overbevist om, at Danmarks rolle som værtsby spiller en afgørende rolle for de mange sangbidragsydere, der gerne vil være med til at føre Danmark til tops i det internationale Grand Prix endnu et år.

- Det er et helt særligt år for Grand Prix'et i år, fordi vi skal være værter. Det tror jeg, har været med til at skabe en del af den opmærksomhed, der nu fører til det flotte antal bidrag, siger Rasmus Ladefoged.

DR har gennem en årrækket gjort en stor indsats for at modernisere Grand Prix'et og gøre det tidssvarende. Og det mener redaktøren også er en faktor, der kan tiltrække flere sangskrivere.

Nu udvælges sangene

Allerede nu skal en hemmelig jury i gang med at udvælge de bidrag, der skal dyste i det danske Melodi Grand Prix i Odense 8. marts 2014.

- Det bliver virkelig interessant at høre de bidrag, der er kommet nu. Det er jo både amatører og professionelle, og så skal vi også kigge på de wildcards, som er professionelle sangere inviteret af DR. Nu starter arbejdet, siger Rasmus Ladefoged.

Juryen består af en gruppe kyndige musikpersonligheder, der holdes anonyme.