ANALYSE Hilda Heick bliver Grand Prix-vært: Hun er en joker

Mandag blev værterne til årets Melodi Grand Prix afsløret. DRs Grand Prix-ekspert, Jacob Holm Laursen, er især vild med én af de tre værter.

DRs Grand Prix-ekspert glæder sig til at se Hilda Heick (i midten) i aktion som Grand Prix-vært. I år sendes showet lørdag, 13. februar. (Foto: agnete schlichtkrull © dr)

Hva’ba’? Jeg er helt overrasket, da jeg læser, at Hilda skal være én af årets tre Grand Prix-værter. Jeg drejer hovedet til siden og spørger min frisør: ”Hvis jeg siger Hilda - hvad siger du så?”. Hun er tydeligvis også paf over spørgsmålet. Hun smiler forsigtigt og svarer: ”Pæn”.

Hvad betyder det, når man siger ”pæn”? Jeg tester svaret af: "Mener du kedelig"? Hun holder hænderne i hoftehøjde og laver nogle kejtede jazzhands. "Ja, det er nok det, jeg mener".

Mens mine lokker falder til jorden, tænker jeg på Hilda. Jeg har rigtig meget godt at sige om hende. Men jeg når også at spørge mig selv, om det er en joke!

Hilda – en drøm af en mor

Ingen tvivl hos mig! Hilda er gennemordentlig og alt andet end en pyntedåse. Hvis hun var min mor, ville hun helt sikkert stryge min skjorte; og lægge en mælkesnitte i min taske, hvis jeg skulle til en eksamen. Men hun ville også sætte foden i jorden og sige: "Du klarer selv vasketøjet - det er du stor nok til". Dette står klart for mig efter at have læst portrætbogen ’Duet for livet’.

Man skal ikke tage fejl; Hilda er sød, men ikke blødsøden.

Hilda er del af dansktopscenen. Det vil sige en musikgenre, som mange radiostationer har sendt til hjørne. Det finder hun sig heldigvis ikke i. Hun tager kampen op for det, hun arbejder med. Hun forfatter læserbreve og Facebook-opdateringer, der giver en stemme til et ældre publikum, der ikke har adgang til de ”fine kontorer”, hvor det bliver besluttet, at Dansktoppen skal nedgraderes fra FM-nettet til DAB-radio. Hun klynker ikke! Hun kæmper og er fuld af integritet. Det beundrer jeg hende for!

Pæn eller for pæn?

Hilda er professionel. Udråbstegn. Når hun står på scenen, udviser hun nærvær, og jeg tror ikke, at hun ville sige ja til en opgave, som hun ikke mestrer, eller som hun ikke kan stå inde for.

Ved Eurovision 2001 i Parken var hun tv-kommentator. Hvis du ikke husker det, så er det med god grund. Hun kom næsten ikke til mikrofonen. Efterfølgende har hun fortalt, hvordan hun ellers havde lavet grundig research, og sad klar med præsentationerne.

Hvorfor sparkede hun ikke medværten Hans Otto Bisgaard over skinnebenet og sagde: ”Stik piben ind, jeg skal til”. Måske var hun for pæn?

Artiklen fortsætter under billedet.

Tre glade værter præsenteres i Horsens, mandag eftermiddag. (Foto: Jonas Petri © dr)

Hilda i Latexdragt? Jeg er klar!

Jeg vil overraskes! Jacob Riising fik mig til at tabe skuffen, da han sprang ud i latex-dragt. Og familien Danmark tabte kaffekoppen, da årets anden Grand Prix-vært, Anette Heick, tonede frem i bodypaint og ellers kun bar røv og viklers. Nu er det Hildas tur!

Jo! Hilda har overrasket ved at tage springet som revy-direktør og L.O.C.-fan. Det er mit store håb, at årets manuskript og Grand Prix-setup skaber en scene, hvor vi ser en ny side af Hilda. Hun er ikke en joke - hun er en joker.

Vi har set pæne Hilda. Der gemmer sig mere end det. Jeg håber bare, at vi danskere vil åbne os og være klar til at se en ny side af Hilda. Og jeg håber sådan, at Hilda på en eller anden måde vover pelsen. Eller skal jeg sige: Vover Latex-dragten.

FacebookTwitter