Annette Heick anmelder: Det bedste Eurovision siden 80'erne

Musiknumrene var usædvanligt gode, siger Annette Heick i sin anmeldelse af den 61. udgave af Eurovision Song Contest.

(Foto: Agnete Schlichtkrull / DR © Scanpix)

- Douze points, douze points!

12 point, hele rækken, toppen af skalaen.

Annete Heick falder næsten over ordene i sin bedømmelse af gårsdagens finaleshow i Eurovision Song Contest 2016 i Globen Arena, Stockholm, hvor hun selv var tilstede som publikum.

- Vi skal nok tilbage til 80'erne for at finde et show, hvor feltet har været så stærkt, siger hun.

For det var ikke kun Sveriges Televisions afvikling af showet, der spillede igår, men i den grad også musikken, mener Annette Heick, der selv havde værtsrollen til årets danske Melodi Grand Prix sammen med sin mor, Hilda Heick, og Jacob Riising.

Den kombination gør aftenens show til af de bedste nogensinde, mener hun. Her forklarer hun hvorfor:

Værterne Petra Mede og Måns Zelmerlöw. (Foto: Maja Suslin/TT © Scanpix)

Værterne

- Petra Mede og Måns Zemlerlöw (de svenske værter, red.) forstod at bevare overblikket samtidig med, at de så brandgodt ud, og de talte glimrende engelsk. De havde en dejlig humor, det var vidunderligt. Selv i pointafgivningen formåede Petra Mede at komme med nogle små, sarkastiske bemærkninger. Hvis jeg skulle slå ned på noget, var det, at de havde brug for cue-cards, men det er jo nok kun tv-folk som mig, der går op i det.

- Og tak til Måns for, at han på et tidspunkt åbnede skjorten. Det var vi mange, der satte stor pris på.

Kroatiens deltager Nina Kraljicmed sangen 'Lighthouse'. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Musikken

- Det, der skete igår, var, at der var så mange gode sange, at de eliminerede hinanden. Det kan vi se på, at det var meget forskelligt, hvem fagjuryerne gav 12 point: England fik 12, Frankrig fik 12, Spanien fik 12. Det var meget interessant at se, og det siger noget om, at der har været rigtig mange gode sange. Min personlige favorit var Italiens sang, teksten var smuk og poetisk. Den kommer jeg til at dyrke rimelig meget.

- Ofte har der været noget, hvor man har tænkt come on, hvor nogen har fyret et sceneshow af, der har været alt for bombastisk eller med alt for meget skrigeri, men det var der ikke noget af. Alle havde kvalitet.

Justin Timberlake optræder til Eurovision Song Contest 2016. (Foto: Jonathan Nackstrand © Scanpix)

Pause-underholdningen

- Ups, de forproducerede videoer så jeg ikke, det er her, man henter øl og går på toilettet som publikum. Men den her sang 'Peace, Peace, Love, Love' var sjov. Vi kan godt lide at se noget, vi genkender. Det er skægt, og det er med masser af glimt i øjet. Og selvfølgelig skal Måns optræde, det siger traditionen, men så oven i købet på et airboard.

- Og Justin, er du sindssyg mand! Jeg stod en halv meter fra ham, så jeg var meget begejstret. Justin Timberlake og Eurovision er to ting, der gør noget godt for hinanden. Han går som international stjerne ind og blåstempler Eurovision, omvendt er det en gave til ham, at han kan komme ind og spille sin nye single for et så stort publikum, der rammer lige ned i hans målgruppe. Det er et match made in heaven. Oh yes, lad os da endelig gøre det igen.

Ulla Essendrop uddelte Danmarks point til Eurovision 2016.

Det nye afstemningssystem

- Fedt, fedt, fedt, så dejligt. Det glæder jeg mig til fortsætter: Det var nemt at forstå, for engang skyld bevarede man fuldstændig stemningen, så det var en fest, at det hele vendte til sidst. Det gør, at man næste år ved, at alt kan ske. Det var også dejligt, at man kunne fornemme forskel på juryernes og seernes holdning. Det siger noget om, at man vurderer med forskellige øjne og ører.

Se hele det fælleseuropæiske musikshow her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk