Dansk Grand Prix-vinder er inspireret af terrorangrebet i Paris

Grand Prix-vindersangen 'Soldiers of Love' er skrevet dagen efter terrorangrebet i Paris sidste efterår.

Lighthouse X vandt Melodi Grand Prix 2016 med sangen 'Soldiers of Love'. (Foto: Bjarne B Hermansen)

Danmark skal repræsenteres af sangen ’Soldiers of Love’ med gruppen Lighthouse X ved det Eurovision til maj.

Men vindersangen, der ved første lyt, måske umiddelbart lyder som en glad popsang, har faktisk en lidt mere dyster baggrund.

Sangen er nemlig skrevet dagen efter terrorangrebet i Paris i november.

"Vi er nødt til at gøre noget"

Gruppen fortæller, at de ikke kunne lade være med at blive inspireret af angrebene i Paris, da de skulle skrive sangen.

- Jeg tror, at vi sad i samme sindsstemning som alle andre rundt om i verden også gjorde. Man sad og tænkte, at vi simpelthen er nødt til at gøre noget. Vi er nødt til at rykke tættere sammen, fortælle Søren Bregendal.

Gruppen havde hele tiden planlagt, at de skulle mødes og skrive et bud på en Grand Prix-vinder den dag. At der var et terrorangrebet dagen før, var faktisk en tilfældighed.

- Det er ikke en sang om et terrorangreb i Paris, men en sang om de følelser, man sad tilbage med den dag, fortæller Martin Skriver.

Titlen er en skøn kontrast

I følge gruppen handler den nykårede vindersang om, at sprede kærlighed. Og der skulle ikke mere end én linje til, før sangens budskab var på plads.

- Det første vi skrev var ’Soldiers of Love’. Dén ene linje, det synes vi lød super fedt, og så skrev vi sangen ud fra det, fortæller Martin Skriver.

Og det er netop i sangens titel, at budskabet virkelig træder frem.

- Når man lige kommer ud over det dér lidt poppede lag, så er titlen jo en skøn kontrast. Soldater og kærlighed er jo en sjov og vedkommende dualitet, fortæller Søren Bregendal.

Se Lighthouse X' vinderoptræden her. Artiklen fortsætter under videoen.

Skal synge for et kriseramt Europa

Nu skal Lighthouse X og 'Soldiers of Love' altså repræsentere de danske farver ved Europas store sangkonkurrence. Et Europa, som lige nu står midt i den største flygtningekrise siden anden verdenskrig.

Gruppen tror, at sangen og dens budskab kommer til at tale til Europas fællesskabsfølelse.

- Fygtningekrisen er lige så stor en del af budskabet, som terrorangrebet i Paris og alle de andre ting, der sker rundt omkring i verden, fortæller Johannes Nymark og fortsætter;

- Det her er et tegn på, at Danmark er klar på, at vi skal repræsentere vores land med et budskab om, at vi synes, der skal ske en forandring.