DR efterlyser hits til Melodi Grand Prix 2017

Jagten er gået ind efter sangene, der kan få Danmark tilbage i finalen i Eurovision.

- Vi skal tænke det danske Melodi Grand Prix som en semifinale til Eurovision, siger DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © dr)

Målet er klart, når DR i dag åbner for at sende sange ind til næste års Melodi Grand Prix: Danmark skal tilbage i finalen.

- Jeg efterlyser gode sange med et stærkt omkvæd, som har potentiale til at blive et hit - og som kan få os i finalen i Eurovision, siger DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme.

Både danske og udenlandske sangskrivere kan frem til 5. september uploade deres sange til konkurrencen her på dr.dk.

Nye strategi for dansk Grand Prix

Underholdningschefen og DRs Grand Prix-redaktion er gået i tænkeboks, efter det nu to år i træk er glippet for os at komme i finalen i Eurovision Song Contest.

- Vi skal tænke det danske Melodi Grand Prix som en semifinale til Eurovision. Og vi skal have nogle sange med, der er så stærke at de kan få os i finalen, siger Jan Lagermand Lundme.

- Jeg kan ikke sige så meget mere endnu. Vi tænker os grundigt om og kommer til at ændre på nogle ting. Lige så snart planen er klar, så melder vi ud, hvordan det kommer til at se ud.

Cutfather og hemmelig jury vælger sangene

Når alle sangene er kommet ind til DR 5. september, så går produceren Cutfather, der er musikansvarlig, i gang med at lytte dem alle igennem sammen med en hemmelig jury af fagfolk fra tv- og musikbranchen.

Jan Lagermand Lundme håber, at de vil få mange forskellige sange at vælge i mellem.

- Nogle sangskrivere tror, at Grand Prix-sange skal være på en bestemt måde. Det behøver de ikke. Vi går efter moderne popnumre, som også kan blive spillet andre steder end i Melodi Grand Prix, siger han.