Emmelie de Forest tilbage i Melodi Grand Prix - i Storbritannien

Den danske Eurovision-vinder stiller op som sangskriver i det britiske Melodi Grand Prix.

Emmelie de Forest anno 2017. Privatfoto.

I 2013 sikrede hun Danmark sin tredje sejr i Eurovision Song Contest, da hun strøg helt til tops med 'Only Teardrops'.

Fire år senere håber Emmelie de Forest så på at kunne skrive endnu en Eurovision-sejr på sit cv - men denne gang for den stolte popnation Storbritannien.

Den i dag 23-årige sangerinde og sangskriver har nemlig fået et bidrag med i det britiske Melodi Grand Prix, som afholdes nu på fredag. Det afslørede BBC mandag formiddag.

Emmelie de Forests bud på en Grand Prix-vinder i Storbritannien hedder 'Never Give Up On You' og er en stærk ballade, fortæller hun.

Sangen er blevet til på en særlig "sangskriver-camp" i samarbejde med danske Daniel Salcedeo (der også er involveret i et af de øvrige bidrag i finalen) og britiske Lawrie Martin og skal i den britiske finale fremføres af den tidligere X Factor-deltager Lucie Jones.

- Det er rigtig, rigtig fedt, at vores sang er blevet udvalgt. Vi var alle sammen oppe at køre, efter vi havde skrevet den, og jeg glæder mig rigtig meget til at se den blive fremført i finalen på fredag, siger Emmelie de Forest.

Elsker konkurrencen

Det er anden gang, at 'Only Teardrops'-sangerinden står som sangskriver på en Melodi Grand Prix-sang. Sidste år var hun afsender på nummeret 'Never Alone', der blev nummer to i den danske finale med Anja Nissen.

- Jeg elsker konkurrenceelementet i Eurovision, og det er jo i høj grad også en konkurrence for sangskrivere og producere. Så det en sjov måde at være med på. Og så er der heller ikke det pres med at skulle levere på scenen, siger Emmelie de Forest og afviser kategorisk, at hun selv kunne finde på at stille op som solist igen.

- Det er lidt svært at toppe, når man har vundet, siger hun med et smil.

Skulle 'Never Give Up On You' gå hen og vinde i Storbritannien på fredag, kommer Emmelie de Forest altså i direkte kamp mod den danske vinder, der findes den 25. februar, ved Eurovision i Ukraine til maj.

Selvom hun altid vil heppe på Danmark, så vil hun naturligvis også heppe på sin egen sang, erkender hun.

Nyt album på vej - med elguitar

Siden sejren med 'Only Teardrops' i 2013 har Emmelie de Forest udgivet sit debutalbum, flere singler, og så har hun ellers turneret og optrådt i adskillige tv-shows over store dele af Europa.

Planen er, at der kommer et nyt album på gaden enten sidst på året eller i begyndelsen af næste år.

- De sidste par år har jeg brugt på at finde mig selv, og jeg har vel skrevet omkring 70 sange, hvoraf de 20-30 er i spil til mit kommende album, som bliver anderledes end det, jeg tidligere har lavet. Det er stadig organisk popmusik, men mere alternativt og kantet. Jeg er for eksempel begyndt at spille elguitar, så det kommer der til at være en del af på albummet, siger hun.

Emmelie de Forest bor stadig i København, men har det seneste halve år opholdt sig meget i London, hvor hun arbejder på sit nye album. Sideløbende med musikkarrieren er hun også blevet ambassadør for organisationen Red Orangutangen, ligesom hun også har taget undervisning i skuespil både i Danmark og i Storbritannien.

- Det kunne være rigtig sjovt at prøve noget mere med skuespil, siger hun.

Også danske sangskrivere i Sverige og Litauen

Allerførst gælder det dog den britiske Grand Prix-finale, 'Eurovision: You Decide', som sendes på BBC 2 nu på fredag den 27. januar klokken 20.30 dansk tid.

Emmelie de Forest er i øvrigt ikke den eneste dansker, der har en sang med i Melodi Grand Prix uden for landets grænser i år.

Således har forsangeren fra A Friend in London, Tim Schou, skrevet sangen 'Kiss You Goodbye', der dyster i Sverige, mens Søren Pagh og Kim Nowak-Zorde har sangen 'Fire Kisses' med i Melodi Grand Prix i Litauen.

Finalerne i Sverige og Litauen afholdes begge den 11. marts.

Facebook
Twitter