Eurovision-vindere og dansk overraskelse med i svensk Melodi Grand Prix

Grand Prix-vinderne Loreen og Charlotte Perrelli er med i næste års svenske Grand Prix - og der gemmer sig også en dansker i finalefeltet.

Tim Schou (tv.), Loreen (i midten) og Charlotte Perrelli (th.) er alle med i årets svenske Melodi Grand Prix. (Foto: Eruovision tv. / Getty Images / Scanpix)

Hos vores svenske naboer går de op i Melodi Grand Prix med liv og sjæl, og derfor var det også under stor bevågenhed, at årets deltagere i det svenske Grand Prix, Melodifestivalen, blev offentliggjort.

I alt 28 artister er med i konkurrencen, og med danske øjne er en hel del af finalefeltet værd at bemærke.

Den helt store overraskelse i årets finalefelt er Loreen, der i 2012 vandt det internationale Grand Prix med hitbaskeren ”Euphoria”. Hun har valgt igen at stille op i den svenske finale, denne gang med sangen ”Statements”.

- Jeg besluttede mig først for at deltage for et par dage siden, fortæller Eurovision-vinderen til svenske Aftonbladet.

Loreen er dog ikke den eneste tidligere Eurovision-vinder i den svenske finale. Også schlager-dronningen Charlotte Perrelli tager endnu en tur i pop-manegen med sangen ”Mitt Liv”. Hun vandt Eurovision Song Contest tilbage i 1999 med sangen ”Take Me To Your Heaven”.

Dansk Grand Prix-stjerne er med som sangskriver

Der har også sneget sit et dansk islæt med i årets svenske popfest. Danske Tim Schou, der som en del af bandet A Friend In London repræsenterede Danmark ved Eurovision i 2011, er med som sangskriver på nummeret "Kiss You Goodbye" fremført af den bare 17-årige Anton Hagman.

I den helt anden ende af spektret finder vi 87-årige Owe Thörnqvist – han er den ældste deltager i årets finalefelt og den ældste artist, der nogensinde har sat sine fødder på den svenske Grand Prix-scene.

Melodifestivalen løber over seks lørdage fra 4. februar til 11. marts, og du finder hele finalefeltet her. Herhjemme finder vi vores danske Grand Prix-vinder d. 25. februar, når Melodi Grand Prix 2017 sendes live fra Herning.