Gentager vi vindersuccesen? Herning vært for Melodi Grand Prix 2017

Der er dømt folkefest i en hel måned, når Herning skal være vært for Melodi Grand Prix 2017.

Emmelie de Forests Eurovision-sejr i 2013 blev indledt i Jyske Bank Boxen, da hun vandt Melodi Grand Prix med sangen 'Only Teardrops'. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Den 25. februar 2017 indtager konfettikanoner, vindmaskiner og spændte deltagere Jyske Bank Boxen i Herning, når danskerne skal vælge, hvilken sang der skal repræsentere os ved Eurovision Song Contest 2017.

- Vi skal til Herning, og det bliver et glædeligt gensyn. Melodi Grand Prix passer perfekt til byen, og Boxen er et af de bedste steder i landet at producere tv i, så vi har de ideelle rammer at arbejde med. Der er også altid en forrygende stemning blandt publikum i Boxen, og det smitter af på showet og når helt ud i stuerne til alle seerne, så vi glæder os rigtig meget, forklarer DR's underholdningschef Jan Lagermand Lundme om valget af årets Grand Prix by.

Hele Danmarks show

Det er langt fra første gang, at Jyske Bank Boxen danner ramme om Grand Prix festen. Herning var både vært for Melodi Grand Prix i 2009 og i 2013, hvor Emmelie de Forest vandt konkurrencen og senere bragte Danmark til sejr ved Eurovision Song Contest.

Administrerende direktør for MCH Messecenter Herning Kongrescenter, Georg Sørensen (t.v) sammen med DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme (i.m.) og Hernings borgmester, Lars Krarup (t.h.). (Foto: © Anette Dige Kongsdam, @DR)

Hos DR ser man frem til igen at arbejde sammen med Herning om det store show og forhåbentlig igen finde en vinder, der kan gentage Emmelie de Forests store succes.

- Melodi Grand Prix er hele Danmarks show, og derfor er det naturligt for os, at vi kommer rundt i hele landet. Vi prioriterer at skifte by fra år til år, fordi vi ved, at Melodi Grand Prix samler hele befolkningen, og det kan vi virkelig mærke, når vi kommer rundt i landet. Det er en fest for alle, og derfor vil vi også give muligheden til så mange som muligt om at være med, siger Jan Lagermand Lundme.

Fest hele februar

Det er dog ikke kun seerne og det glade publikum i Jyske Bank Boxen, der kan glæde sig til Melodi Grand Prix stemningen, når showet ryger af stablen den 25. februar 2017.

Gense øjeblikket da Emmelie de Forests tog sejren hjem i Herning

I Herning Kommune har de nemlig sat sig for at holde Grand Prix fest i hele februar måned, så byen for alvor kan leve op til titlen som årets Grand Prix by.

- Melodi Grand Prix bliver en stor fest for kommunens indbyggere. I forbindelse med både Melodi Grand Prix og børnenes MGP bliver hele Herning Kommune inviteret til fejring, og vi laver samtidig en pulje til Melodi Grand Prix-aktiviteter, som skoler, ældrecentre, institutioner og andre kan bruge til at fejre Grand Prix’et. Frem mod februar vil vi desuden indbyde både detailhandel, museer, uddannelsesinstitutioner, restauranter og andre interesserede til et samarbejde om at gøre februar 2017 til én stor Grand Prix-måned i Herning Kommune, fortæller Lars Krarup, der er borgmester i Herning Kommune.

  • Billetter til Melodi Grand Prix 2017 i Boxen kan købes fra den 30. september klokken 12.00. Læs mere på DRbillet.dk.