Grand Prix-boss om Hildas brøler: Det er en menneskelig fejl

Det har ikke nogle konsekvenser for resultatet, at Hilda Heick afgav forkerte stemmer.

Den uvildige revisor må ikke gribe ind, hvis en stemmeafgivning ser mærkelig ud. Det ville være smagsdommeri, siger DR's underholdningschef. (Foto: Johan gadegaard © Scanpix)

Det er en menneskelig fejl, at Hilda Heick som jurymedlem misforstod stemmesystemet og kom til at give færrest stemmer til den sang, hun bedst kunne lide og omvendt. Det siger DRs underholdningschef og ansvarlig for Melodi Grand Prix, Jan Lagermand Lundme.

Fejlen betød, at den danske fagjury gav 10 point til Australien fremfor 12 point, hvis Hilda Heicks stemmeafgivning havde været korrekt, ligesom Ukraine skulle have fået færre stemmer i det samlede danske juryresultat.

- Det vigtigste er, at det ikke har haft nogen indflydelse på, hvem der har vundet Eurovision, siger Jan Lagermand Lundme.

En uvildig revisor fra Deloitte har briefet juryerne i en halv time inden stemmeafgivningen, og derefter får revisoren resultaterne til tjek.

Men revisoren er, ifølge Jan Lagermand Lundme, så uvildig, at han ikke kan reagere, hvis han synes, det er underligt Hilda Heick har stemt væsentlig anderledes end de andre danske jury-medlemmer:

- Så begynder han at påvirke resultatet. Det eneste han skal tjekke, er, at det er foregået korrekt, og det er de rigtige tal, der er givet. Han kan jo ikke gå ind og vurdere folks smag.

- Det er klart, at det er en menneskelig fejl, og mere er der ikke at sige om det.

Vinderen er stadig Ukraine

DRs underholdningschef vil endnu ikke sige, om brøleren får konsekvenser for proceduren fremover, men fremhæver, at fejlen ikke har nogen konsekvens for, hvem der løb med sejren i aftes.

Men kan det ikke have påvirket størrelsen af Ukraines sejr?

- Det, det handler om, er at finde en vinder, og det havde det ikke ændret på alligevel. Man kan sige sejren måske er mindre, men det er stadig en sejr. Jeg tror, det er lige meget for Ukraine, nu de har vundet.

Facebook
Twitter