Her er det nye medlem i Grand Prix-juryen

Tidligere på ugen måtte et medlem af Grand Prix-juryen udgå. Nu er afløseren fundet.

Det er kvinden i midten, Mette Thorning Svendsen, der er juryens nye medlem.

Tidligere på ugen mistede den fem mand store Grand Prix-jury et medlem, idet Johann Sørensen, formand for den officielle, danske Grand Prix-fanklub blev taget ud af juryen efter udtalelser om årets felt i MetroXpress.

Nu har DR fundet et nyt, femte medlem til den vigtige post:

- Mette Thorning Svendsen er juryens nye medlem. Hun er mangeårigt medlem af fanklubben og er kæmpe fan af konkurrencen. Hun er blevet valgt, fordi vi gerne vil have en superfan i juryen, for at give fansene en stemme i Grand Prix’et, siger Jan Lagermand Lundme, underholdningschef i DR.

- Fansene er super vigtige for konkurrencen - og de ved jo om nogen noget om Grand Prix’et, uddyber Lundme.

Juryen sidder med halvdelen af magten i første afstemningsrunde, når Melodi Grand Prix 2016 skal afgøres lørdag aften, så det er ikke en uvæsentlig post, der altså nu besættes af Mette Thorning Svendsen.

Derfor skulle man finde nyt jurymedlem

Hvorfor tog man Johann Sørensen ud af juryen?

- Vi var nødt til at skifte Johann ud, fordi han havde udtalt sig om nogle af de numre, der er med i Grand Prix’et. Der må ikke kunne sættes en finger på afstemningen, og derfor var vi nødt til at træffe den afgørelse, siger Jan Lagermand Lundme og uddyber:

- Han er en super kapacitet, men det var desværre nødvendigt for os at gøre.

Sangen skal fungere på egne præmisser

Mette Svendsen vil, med egne ord, gå efter en sang der fungerer ”120 procent på sine egne præmisser”, når hun skal være med til at udvælge de tre finalesange på lørdag.

- Jeg vil gå efter en sang, der får mundvigene til at pege stik nord inden for de første 10 sekunder og som bygger op til en eksplosion af et omkvæd. Hvorvidt det er en ballade, en up tempo-sang eller noget helt tredje er ikke afgørende, så længe den går lige i blodet og har sing-a-long potentiale.

Melodi Grand Prix 2016 løber af stablen lørdag kl. 20 på DR1.

Facebook
Twitter