Hør sangen: Emmelie de Forest vinder Melodi Grand Prix i Storbritannien

Den danske sangerinde skal nok engang af sted til Eurovision. Denne gang som sangskriver for Storbritannien.

Emmelie de Forest anno 2017 og 2013. (Foto: Scanpix/Privatfoto)

Emmelie de Forest er måske på vej til at blive den nye Johnny Logan eller Carola!

Fredag aften vandt hun nemlig Melodi Grand Prix i den stolte popnation Storbritannien som sangskriver på nummeret 'Never Give Up On You', der er blevet til i samarbejde med den danske producer Daniel Salcedo og den britiske sangskriver Lawrie Martin.

Sangen synges af den britiske sangerinde og tidligere X Factor-deltager Lucie Jones, som faktisk har indspillet nummeret i et studie i København.

Se Lucie Jones fremføre Emmelie de Forests sang, 'Never Give Up On You', her.

Emmelie de Forest var selv til stede ved den nationale finale i London fredag aften, hvor seks solister dystede i den traditionsrige sangkonkurrence, og hun er overvældet over sejren.

- Det er helt fantastisk. Jeg håbede sådan, at vi ville vinde. Men man kan jo aldrig vide. Det er ikke altid balladen, der bliver sendt af sted, siger Emmelie de Forest i en telefon fra den britiske hovedstad.

Emmelie de Forest sammen med den britiske sangskriver Lawrie Martin, som også har været med til at skrive vindersangen 'Never Give Up On You', til det britiske Melodi Grand Prix fredag aften. Også den danske sangskriver og producer Daniel Salcedo har været med til at lave nummeret. (Foto: PRIVATFOTO)

Fremføres af dygtig sangerinde

Nummeret, som Emmelie de Forest altså har været med til at skrive, er netop en stilfærdig, men stærk Grand Prix-ballade, der blev sikkert fremført af den 25-årige Lucie Jones, som i sit hjemland er mest kendt for sin deltagelse i X Factor i 2009.

- Hun er en virkelig, virkelig dygtig sangerinde, siger Emmelie de Forest, der dog endnu ikke har haft lejlighed til selv at hilse på sangerinden.

Lucie Jones optrådte i øvrigt - ligesom Emmelie de Forest i sin tid - barfodet.

Emmelie de Forest håber nu, at hun som sangskriver på vindersangen får mulighed for at rejse med BBC og hele den britiske Grand Prix-delegation til Eurovision Song Contest, som afholdes i maj måned i Ukraines hovedstad, Kiev.

- Det er selvfølgelig lidt specielt, men nu bliver jeg jo nødt til at holde mest med Storbritannien. Jeg må jo heppe på min egen sang, siger Emmelie de Forest med et grin.

Emmelie de Forest vandt selv Eurovision Song Contest som sangerinde i 2013, hvor hun sikrede Danmark sin tredje sejr med nummeret 'Only Teardrops'.

Hvem der skal repræsentere Danmark ved årets internationale popfest - og altså i direkte dyst mod Emmelie de Forest - afgøres, når DR sender Melodi Grand Prix fra Jyske Bank Boxen i Herning lørdag den 25. februar.

Se Lucie Jones blive udråbt som vinder i det britiske Melodi Grand Prix i videoen nederst og se Emmelie de Forests reaktion på sejren i tweetet her.