Ingen hjælp fra Sverige: Her er Danmarks Grand Prix-konkurrenter i Eurovision

Danmark optræder i den anden Eurovision-semifinale torsdag den 11. maj – men kan ikke få point fra hverken Sverige eller Island.

Screendump fra den officielle lodtrækningsceremoni i Kiev tirsdag formiddag. (Foto: EBU)

Tyskland, Holland, Irland, Estland og Norge.

Det bliver umiddelbart de lande, den danske Melodi Grand Prix-vinder, som findes den 25. februar, skal sætte sin lid til, når vedkommende til maj skal dyste ved Eurovision Song Contest i Ukraines hovedstad, Kiev.

Tirsdag blev der nemlig trukket lod om, hvilken af de to semifinaler årets deltagende lande skal synge i, og her blev det afgjort, at den danske vinder skal på scenen i den første halvdel af den anden semifinale torsdag den 11. maj.

Fornuftig lodtrækning

Endnu engang ender Danmark i den modsatte semifinale af både Sverige og Island, hvis seere traditionelt er flinke ved de danske bidrag.

Til gengæld er vi havnet i samme semifinale som Norge, så der er ingen grund til bekymring, mener DRs Eurovision-kommentator, Ole Tøpholm.

- Lodtrækningen ser meget fornuftig ud. Jeg ser egentlig Norge som en bedre allieret end Sverige, så jeg er ikke så bekymret for, at vi skal undvære svenskerne. Og når alt kommer til alt, så er det vigtigste fortsat at have den gode sang. Har man en god sang, går man i finalen uanset hvad, siger Ole Tøpholm.

Første billeder af scenen frigivet

Samtidig med lodtrækningen har EBU, der arrangerer Eurovision Song Contest sammen med ukrainsk tv, offentliggjort årets officielle logo og slogan samt frigivet de første billeder af årets scene.

Logoet forestiller en traditionel, ukrainsk halskæde, der har til hensigt at hylde forskellighed. Og netop "hyld forskellighed", 'Celebrate Diversity', er da også det officielle slogan for konkurrencen i år, hvor 43 lande deltager.

Det officielle logo og slogan for Eurovision Song Contest 2017 i Kiev, Ukraine. (Foto: EBU/UA:PBC)

Her kan du se billederne af scenen, som den kommer til at se ud til maj.

  • Eurovision-scenen 2017. (Foto: UA:PBC)
  • Eurovision-scenen 2017. (Foto: UA:PBC)
1 / 2

Danmarks repræsentant ved Eurovision Song Contest findes ved et storslået show i Jyske Bank Boxen i Herning lørdag den 25. februar. Du kan læse om alle årets deltagere her.

Eurovision Song Contest afholdes den 9., 11. og 13. maj.