Melodi Grand Prix får hjælp af fans og seere

DR tager nye metoder i brug, når sangene til næste års popfest skal findes.

Emmelie de Forest bragte Eurovision Song Contest til København i 2014.Og nu vil DR tilbage i førertrøjen i konkurrencen.

Før i tiden er udvælgelsen af de danske Grand Prix-sange sket bag lukkede døre, men efter at have misset Eurovision-finalen to år i træk har DR taget nye metoder i brug:

- Vi har lagt en ny strategi til udvælgelsen af sange. Vi har brug for flere meninger og derfor har vi inviteret en jury til at høre og bedømme sangene, fortæller DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

Derfor mødtes 50 Melodi Grand Prix-fans, tv-seere og musikfolk mandag i DR Byen i København for at høre og vurdere 41 ud af de 1.100 indsendte potentielle Grand Prix-sange.

Danmark skal tilbage i Eurovision-finalen

Musikproducerne Cutfather og Jonas Schrøder havde på forhånd udvalgt de 41 sange, juryen skulle lytte til.

Ifølge Jan Lagermand Lundme var der én speciel grund til at forny udvælgelsesprocessen:

- Der er én mission, og det er at få Danmark tilbage i Eurovision-finalen, siger han.

Mandag var Melodi Grand Prix-fans, tv-seere og folk fra musikbranchen samlet i DR Byen for at hjælpe med at udvælge fem af de ti numre til Melodi Grand Prix 2017.

Fanklubben er glad

Formanden for klubben Melodi Grand Prix Fans, Johann Sørensen, var også med ved det såkaldte lyttemøde, og han er begejstret for, at DR har bedt seere og fans om hjælp:

- Det er fantastisk, at vi får lov at være med i processen, og at man prøver at rette op på de sidste års kedelige historie. Så misser vi forhåbentlig ikke en finaleplads for 3. år i træk, siger han.

Der var god stemning ved lyttemødet, og der blev både nikket i takt og lavet små dansetrin, når en sang var populær, fortæller Johann Sørensen, som synes, der var flere gode numre:

- Der er 3-4 numre, som i mine ører godt kunne være vindere.

Melodi Grand Prix 2017 løber af stablen 25 februar i Boxen i Herning og på DR1.

FacebookTwitter